HV Grol Dames 1 – Stormvogels Dames 1


GROENLO –  In de thuiswedstrijd zaterdagavond in sporthal Den Elshof wisten de dames van HV Grol wat ze moesten doen: winnen. Met 2 punten minder dan Grol op de ranglijst waren ook voor de gasten uit Haaksbergen de belangen groot.

Stormvogels opende de score, daarna ontstond er een gelijk opgaande partij handbal waar beide teams niet veel voor elkaar onder deden. Voorzichtigheid en geen fouten maken was aan het spel te zien. Tot een stand van 7-7 gaven beide teams elkaar geen strobreed toe. Ondanks enkele kleine schoonheidsfoutjes stond de verdediging van Grol weer als een huis en was keepster Pascalle terug van een blessure. In de slotfase van de eerste helft speelde Grol zich twee mooie aanvallen uit en scoorde hieruit, zodat de rust werd ingegaan met een kleine 10-8 voorsprong.

Dit gaf het nodige zelfvertrouwen, en er werd afgesproken er samen voor te gaan. Het voelde alsof er meer zat in deze wedstrijd, daardoor moest het tempo omhoog en moest verdedigend de concentratie goed vast worden gehouden. De dames van Grol straalden dit uit op het veld en de eerste drie aanvallen werden omgezet in doelpunten, hierdoor gaf het scorebord 13-8 aan. Dit spel gaf zoveel zelfvertrouwen dat in het verdere verloop van de 2e helft Grol alle schroom van zich afgooide en vrijuit ging spelen. Het trouwe publiek werd getrakteerd op een uitstekende partij handbal en het was mooi te zien dat door een goede instelling het team zichzelf beloonde met fraaie aanvallen en ook verdedigend bleef het compact spelen. Iedereen deed een duit in het zakje en bij het laatste fluitsignaal stond het 21-13. Twee belangrijke punten in een uitstekend gespeelde wedstrijd was het resultaat en blij, tevreden en opgelucht dat het er nu wel uitkwam in het spel werd de kleedkamer opgezocht.

Volgende week zondag spelen de dames van Grol een uitwedstrijd in het Twentse Geesteren tegen Stevo. Een lastige uitwedstrijd, maar het vertoonde spel tegen Stormvogels zorgt voor het nodige zelfvertrouwen. Er zal wederom worden gegaan voor een goed resultaat!

Advertenties


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.