HV Grol Dames 1 veilig in 1e klasse

177

DHV DS1 – HV Grol DS1 (16-21)

DELDEN – Na 2 weken geen handbal i.v.m. voorjaarsvakantie en carnaval pakten de dames van het eerste van de HV Grol de draad weer op in Delden tegen hekkensluiter DHV.

Grol dat met twee wisselspeelsters naar Delden ging, begon vol zelfvertrouwen aan deze wedstrijd na de goede voorgaande wedstrijden. Het ging er vol voor om de twee punten mee naar Grolle te nemen.

De dames van Grol opende de score en door een sterke verdediging en goed opgezette aanvallen speelde het zich naar een 2-4 voorsprong. DHV gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam weer langszij 4-4. Verder liet HV Grol het niet komen en nam het heft in handen. Via verzorgd uitgespeelde aanvallen en even fraaie doelpunten werd een ruststand van 5-9 bereikt. In de rust werd goed doorgenomen “bij de les” te blijven en het tempo op te voeren.

Dit werd goed uitgevoerd en DHV had geen antwoord op enkele snelle aanvallen van Grolse zijde. De dames kwamen geen moment meer in gevaar en via geconcentreerd verdedigen en aanvallen met dreiging werd de voorsprong langzaam vergroot naar 9-13 en 12-19. Terwijl Kim in de 2e helft het doel uitstekend verdedigde kon Pascalle zich nog uitleven in de aanval, een gewenst doelpunt was haar echter niet gegund.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij een stand van 16-21 voor het einde. Via een goede teamprestatie wonnen de dames van HV Grol verdiend en speelden zich definitief veilig in de 1e klasse. De twee punten gingen mee naar Grolle.

Aanstaand weekend speelt dames 1 van HV Grol en ook de A-jeugd niet op de zaterdag, maar op zondagmiddag in sporthal “den Elshof” hun thuiswedstrijden om 13.55 en 15.05 uur.