23 april 2024
Home » Sport » HV Grol Dames 2 – Blauw Wit Dames 1

HV Grol Dames 2 – Blauw Wit Dames 1

233

GROENLO – Afgelopen zaterdag stond er voor Dames 2- koploper – de belangrijke wedstrijd tegen Blauw-Wit, de nummer 2 op de ranglijst, op het programma. Uit eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel, dus de dames waren gebrand om thuis te winnen.

De afspraken vooraf waren duidelijk: het eigen spel spelen en niet gek laten maken door de verdediging. Het begin was stroef van beide kanten maar na 20 minuten spelen met een stand van 4-3 leek het kwartje te vallen: De dames van Grol liepen uit naar een 8-4 ruststand.

In de rust werd duidelijk dat de verdediging goed stond, maar dat in de aanval meer bewogen moest worden, waarbij ook niet te gehaast afgerond moest worden. Met vertrouwen begonnen de dames van Grol aan de tweede helft. Ze trokken de lijn van eind eerste helft door, wat mooie aanvallen opleverde en na 10 minuten in de tweede helft stond er 12-6 op het scorebord. Grol bleef geconcentreerd spelen en hard werken in de verdediging. Tien minuten voor het einde was de wedstrijd wel gespeeld en begon de vermoeidheid toe te slaan. Dit resulteerde in een mooie eindstand van 17-11 in het voordeel van de Dames 2 van Grol. Ze staan nu 4 punten los van de nummer 2 en zijn dus op koers voor het kampioenschap. Nu even 2 weken rust en dan mogen ze 17 februari weer aantreden tegen de dames van Stevo.