19 april 2024
Home » Sport » HV Grol Dames 2 kampioen!

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Afgelopen zaterdag stond er voor dames 2 van HV Grol een spannende pot op het programma. De dames konden namelijk kampioen worden. De tribune van sporthal Den Elshof zat vol met vrienden, familie, clubgenoten en kennissen. Nadat voorzitster Lucie Hulshof zowel de speelsters van B.W.O. 4, de scheidsrechter en de speelsters van Grol had voorgesteld kon de wedstrijd beginnen.
Grol begon gespannen aan de wedstrijd, maar de eerste aanval was gelijk raak. Dit leek een goede start, helaas was niets minder waar. De wil om te winnen was er, maar Grol leek niet goed in de wedstrijd te komen. Er was veel bal verlies, doelpogingen werden niet goed afgemaakt en ingezette wissels liepen niet zoals ze moesten lopen. Grol had het duidelijk moeilijk tegen B.W.O. toen de eerste 30 minuten erop zaten stond er slechts 6-6 op het scorebord.

Coaches Xander en Hennie spraken de dames even goed toe. Koppies weer dezelfde kant op, want er was nog niks verloren. Vol goede moed gingen de dames de tweede helft in. Helaas lukte het de dames niet om het tij te keren en de wedstrijd bleef gelijk op gaan. Tot overmaat van ramp kwam Grol ook nog achter te staan, wat de nodige spanning meebracht voor de speelsters en het toegestroomde publiek. Zou Grol het kampioenschap dan toch laten liggen? Gelukkig wist keepster Sandra twee 7-meters te stoppen en wisten de speelsters van Grol het doel toch nog een aantal keer te raken om zo weer bij te komen. Op 18 seconden voor het einde stond de stand 10-10. De dames moesten de bal in bezit houden en geen rare dingen doen, want een gelijk spel was ook voldoende voor het kampioenschap. Nog één keer ging Grol in de aanval en met alles wat ze hadden werd er in de laatste seconde van de wedstrijd toch nog gescoord. Op het eindsignaal stond er 11-10 op het scorebord en ging er een golf van opluchting door de sporthal. De dames van B.W.O. hebben het Grol niet makkelijk gemaakt, maar uiteindelijk ging Grol er toch met het kampioenschap van door. En dat werd natuurlijk gevierd tot in de kleine uurtjes!

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/lWII_g0q1h8″ theme=”light”]