25 april 2024
Home » Sport » HV Grol dames 3-HCW dames 3

GROENLO – Op zaterdagavond speelde dames 3 haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen HCW uit Winterswijk. De uitwedstrijd werd nipt verloren met 13-12, de verwachting was dan ook dat het een spannende wedstrijd zou worden.

De wedstrijd begon positief voor Grol, de verdediging wist hoe de meeste speelsters van HCW spelen en kon daar goed op reageren. Marja Overkamp stond slechts 10 seconden in het veld en maakte met een mooie stuitbal langs de keeper de 2-0. Winterswijk speelde zonder tempo waardoor het spel erg vertraagd werd. Gelukkig kon Grol wel regelmatig de bal snel naar voren spelen. Hierdoor ontstonden echter wat onnodige loop- en afspeel/vangfouten. Mede doordat Kim te Brake, keepster van de B-jeugd, erg sterk keepte, was de ruststand 7-2.

De tweede helft vergat Grol slechts 1 ding: doelpunten maken. De dames van HCW wisten het doel wel enkele keren te vinden, waardoor de verwachting uitkwam: het werd even spannend. De laatste paar minuten stond het 7-6. De dames uit Groenlo hielden het hoofd koel en zorgden dat de bal in eigen bezit bleef. Toen in de laatste secondes nog een strafworp gegeven werd aan Grol, was de spanning eraf en kon Dion Udo deze rustig benutten. Eindstand 8-6.

Dit seizoen heeft dames 3 een ontzettend fijne en positieve coach gehad, Martine Brinke. Zij kan helaas volgend seizoen hier niet mee doorgaan. De bos bloemen en veel dank waren zeker op zijn plaats! Het seizoen startte zonder keeper en door enkele blessures heeft Dames 3 regelmatig een beroep gedaan op de recreanten, keepers en jeugdleden. Iedereen die dit seizoen heeft helpen slagen, heel erg bedankt!

Volgende week zaterdag speelt dames 3 de laatste uitwedstrijd in Ulft, om 20.30 uur. Kom ze aanmoedigen om ook deze punten mee naar Groenlo te nemen!