25 april 2024
Home » Sport » Hv Grol dames 3-Hv Havana dames 2

GROENLO – Op zaterdagavond 6 januari mocht dames 3 van Hv Grol de tweede helft van het seizoen starten tegen Havana uit Lent. De vorige wedstrijd tegen dit team werd redelijk makkelijk gewonnen. Omdat we nooit zeker weten welke speelsters ze meenemen naar Groenlo, was er toch wat spanning voor de wedstrijd. Ondanks dat de afgelopen feestdagen conditioneel te voelen waren bij de eerste training, waren de dames uit Groenlo klaar voor een sportief nieuw jaar. ‘The only way is up’, ze staan helaas op de onderste plek in de ranglijst.

Het startsignaal klonk en de wedstrijd ging vlot van start. Met een snelle schijnbeweging wist Havana al in de eerste seconden van de wedstrijd langs de verdediging te komen en te scoren. Opletten dus. Op de voorvoeten verdedigen, mee schuiven met de bal en aangeven wie je verdedigt. Het openingsdoelpunt aan de Grolse kant scoorde Dion dankzij een prachtige sper van Mariska. Daarna wist Mariska de bal diverse keren te onderscheppen, een break te lopen en een doelpunt te maken. In de aanval werd er veel bewogen waardoor er bij Havana, die strak aan de cirkel bleven staan, af en toe verwarring ontstond. Pien scoorde twee mooie doelpunten vanuit de hoek en enkele teamgenoten wisten van afstand te scoren. Maar Havana gaf zich niet zomaar gewonnen, zocht de verdediging op en wist te passeren of hoog te komen met krachtige schoten. Ruststand 7-9 in het voordeel van de ploeg uit Lent.

In de rust werden er goede afspraken gemaakt over de verbeterpunten. Het team pepte elkaar op om de strijd opnieuw aan te gaan. Het was nog niet verloren. Kim hield meerdere keren lastige schoten tegen. De tweede helft werd echter helaas niet wat het team ervan had gehoopt. In de verdediging werd te weinig aangesloten en aangepakt. In de aanval werd er niet goed gekeken naar de positie van de keepster en met te weinig kracht en overtuiging gegooid op het doel. Sylke benutte met een strakke bal de gekregen penalty. De dames bleven zich inzetten tot de laatste minuut, maar het lukte niet vaak genoeg om de bal in het net te krijgen. Joyce maakte nog een mooi laatste doelpunt voor Grol vanuit de hoek. Eindstand 11-14 in het voordeel van Havana.

Volgende week zaterdag de derby van het Oosten, we spelen om 19.05 uur in Lichtenvoorde tegen Erix. Alle aanmoediging is welkom!