24 april 2024
Home » Sport » HV Grol DS1 verslaat AES Arnhem in Groenlo

HV Grol DS1 verslaat AES Arnhem in Groenlo

134

In de tweede klasse Noord-Oost heeft dames 1 van HV Grol de eerste wedstrijd gewonnen. In eigen huis was het team met een ruime overwinning te sterk voor AES Arnhem dames 3.

HV Grol startte goed met de wedstrijd door enkele snelle break-outs. In de eerste minuten was het nog even zoeken naar een goede verdedigingstactiek en daardoor werd er na 10 minuten een stand van 4-4 genoteerd. De doelpuntenmachine kwam op gang en het verzet van de dames uit Arnhem leek gebroken. Door de goed benutte penalty’s, perfect aangespeelde ballen en mooie reddingen konden de dames uit Groenlo uitlopen. Zij slaagden erin om zich los te maken van de Arnhemmers. Met een stand van 13-5 in het voordeel van Grol zochten beide teams de bank op.

Na de rust konden de dames telkens aan de goede kant van de score blijven. Toch was te zien dat er in de tweede helft meer moeite was om verder uit te lopen. Om en om kon er een doelpuntje bijgeteld worden wat zorgde voor een gelijk aantal gemaakte doelpunten, ieders 9. Met een constant gat van minimaal 6 doelpunten op het bord, werd de wedstrijd op een sportieve wijze uitgespeeld. Eindstand 22-14.

Volgende week zaterdag klinkt om kwart over 7 het beginsignaal in Gaanderen voor de wedstrijd tussen Minerva en HV Grol.