19 april 2024
Home » Sport » HV Grol ds2 neemt revanche

GROENLO – HV Grol dames 2 – E.H.C ’95 dames 2 (16-15)

Zaterdagavond kregen de dames van het tweede van HV Grol het op de één plek hoger staande E.H.C. ds 2 op bezoek. De uitwedstrijd werd nipt verloren met 15-14. Dus de dames wisten dat het vanavond een belangrijke pot ging worden!

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de dames van Grol hadden al een penalty tegen te pakken. Gelukkig herpakte Grol zich en liep het door middel van snel spel uit naar een 5-3 voorsprong. Verdedigend mocht Grol wel een tandje feller worden, want de wedstrijd bleef gelijk opgaan. Enkele aanvallen werden goed gespeeld en er werd gescoord. Ook vlak voor rust bleef het spannend. Grol wist nog net binnen de tijd te scoren en daarmee gingen ze de rust in met een 9-8 voorsprong.

De tweede helft begon, mede door slordig balverlies, voor Grol een beetje stroef. Hier maakten de dames van E.H.C. gebruik van liepen twee punten uit. Maar Grol speelde met een goede inzet en probeerden de achterstand in te lopen. Grol kreeg twee 7-meters tegen, waarvan keeper Sandra er fraai eentje wist tegen te houden! Grol stond in ondertal door een twee minuten tijdstraf. Desondanks werden de kansen in ondertal door Chantal goed benut en dit resulteerde in 13-11. Met nog een kleine 10 mintuten op de klok moest Grol de voorsprong zien vast te houden. Helaas was dit makkelijker gezegd dan gedaan. De omschakeling was te laat en voordat de dames het door hadden, stond het weer gelijk 13-13. Verliezen was voor Grol geen optie en de dames herpakten zich. Door mooi samenspel en scherp afronden werd het 16-15. Twee verdiende punten zijn behaald. Dit terwijl Grol het zelf onnodig spannend maakte!