20 april 2024
Home » HV Langeveen DS1 – HV Grol DS1

GEESTEREN/GROENLO – Afgelopen zaterdag reisden de dames van HV Grol naar Geesteren om aldaar de strijd aan te gaan tegen het sterke HV Langeveen, versterkt met de A speelsters Lise Adema en Janiek Wolterinck.

HV Langeveen kwam furieus uit de startblokken en wilde met dit spel de Grolse dames overrompelen. Verdedigend moest HV Grol alle zeilen bijzetten om de snelle en met veel dreiging gespeelde aanvallen van HV Langeveen te verdedigen, aanvallend bleef HV Grol echter koel en wist steeds de geduldig uitgespeelde aanvallen om te zetten in doelpunten. Tot 4-4 ging het gelijk op en nadat HV Grol van de schrik was bekomen, ging het steeds beter spelen. De dames van HV Grol trokken de wedstrijd naar zich toe en speelden de beste 1e helft van dit seizoen. Via goede aanvallen, die werden omgezet in doelpunten, speelden de Grolse dames zich naar een 9-14 voorsprong bij rust.

De wedstrijd was nog lang niet gespeeld en je proefde dat HV Langeveen de 2e helft weer alles zou geven (snelheid en fysiek) om de achterstand in te halen. Met name de fysiek sterke opbouwster was de 2e helft een plaag voor de verdediging van HV Grol. HV Langeveen kwam uiteindelijk zelfs gelijk tot 17-17. Aanvallend wist HV Grol de 2e helft minder vaak oplossingen te vinden om tot scoren te komen. Met nog zo’n 10 minuten te spelen kon het nog alle kanten op. HV Grol toonde een enorme werklust en speelde voor een goed resultaat. Beide teams waren aan elkaar gewaagd in de slotfase, bij 19-18 voor HV Langeveen werd een doelpunt van HV Grol afgekeurd , in de tegenaanval scoorde HV Langeveen de 20-18, achteraf de beslissende treffer. HV Grol gaf niet op en vond de aansluiting: 20-19. De tijd was tekort voor een dik verdiend gelijkspel, via man tot man spel probeerde HV Grol in de slotfase nog in balbezit te komen maar HV Langeveen wist hieruit een strafworp te versieren en te verzilveren in de laatste seconde.
De dames van HV Grol konden met opgeheven hoofd de zaal verlaten na een uitstekende 1e helft en wat mindere 2e helft, een punt was dik verdiend geweest tegen een sterke tegenstander.

Wel hielden de dames een goed gevoel over aan de wedstrijden en kunnen ze zich opmaken voor weer een belangrijke wedstrijd; volgende week zondag in Haaksbergen om 13.15 uur tegen Stormvogels.

Voor HV Grol scoorden deze wedstrijd: Jitske Schuurmans 5, Margo Porskamp 4, Myrthe Meershoek 3, Anouk Nienhuis – Laura Stortelder en Lise Adema allen 2 en Pien Pasman 1x.