20 april 2024
Home » Sport » Informatiemiddag Walking Football op sportpark Den Elshof

Informatiemiddag Walking Football op sportpark Den Elshof

170

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – De sportvereniging Grol is voornemens om het Walking Football in het reeds uitgebreide voetbalpakket van de club op te nemen. De eerste aanzet daartoe zal worden gegeven met de organisatie van een informatie- oftewel introductiemiddag voor belangstellenden en wel op vrijdag 2 december a.s.

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op het sportpark Den Elshof en is in eerste instantie met name bestemd om de belangstelling voor dit in het land steeds meer groeiende onderdeel van de voetbalsport te peilen. Naast de voorlichting is het tevens de bedoeling om dezelfde middag het Walking Football buiten in de praktijk te brengen. Wat het binnengebeuren betreft, wordt er tevens informatie verstrekt en kunnen er vragen en/of suggesties worden gedaan over het jeugdvoetbal bij Grol alsmede over Grol 1.

Onderhouden van sociale contacten
Walking Football is een nieuwe voetbalvorm voor 55-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen blijven. Onder het motto ‘Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren’ wordt met Walking Football het bewijs geleverd dat je niet alleen passief, maar ook actief een leven lang van voetbal kunt blijven genieten. Een ander aspect dat zich hierbij nadrukkelijk aandient, is het gegeven dat je door mee te doen nog meer betrokken bij de club raakt, in dit geval de sportvereniging Grol. Leg het uit als liefhebbers van 55 jaar en ouder, die op een aangepaste wijze eenmaal per week sportief bezig zijn en daarbij tegelijkertijd de sociale contacten onderhouden. De praktijk heeft inmiddels duidelijk uitgewezen dat voetbal niet snel hoeft te gaan om mooi en attractief te zijn.

Bij Grol is men van mening, dat er mede gelet op het grote ledenbestand en dat in dit geval onder de ondersteunende leden (donateurs) er met de invoering van Walking Football in een grote behoefte wordt voorzien. Het spelletje, dat plaatsvindt op een kwart voetbalveld, wordt praktisch helemaal in wandeltempo afgewerkt. Daarbij moet lichamelijk contact worden vermeden en mogen er ook geen slidings worden gemaakt. Derhalve geen fysiek geweld en zelfs niet het spelen c.q. plaatsen van de bal boven heuphoogte.

Samenwerking KNVB met Ouderenfonds
De belangstelling is, landelijk gezien, inmiddels in zoverre toegenomen dat zelfs het Nationaal Ouderenfonds aandacht heeft en vraagt voor deze nieuwe vorm van bewegen. Deze organisatie heeft momenteel een regionale samenwerking aangegaan met de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) om gezamenlijk deze nieuwe tak in de voetbalsport goed te gaan faciliteren om zodoende de deelnemers fit te houden. Evenals het gewone voetbal is ook Walking Football een Engelse vondst.

Bij Grol is het idee in eerste instantie neergelegd bij hoofdtrainer Jeroen Burghout, die zich met de introductie van deze voetbalvorm ook elders in de Twentse en Gelderse regio bezig houdt. Naast Jeroen is verder Jos Penterman, als voorzitter van het bestuur senioren, en oud-voetballer Wim Nieuwenhuis bij het project betrokken.

De bijeenkomst op 2 december duurt ‘s middags van 14.00 uur tot maximaal 16.30 uur. Na inleidende en voorlichtende onderdelen in het Sportcafé volgt een onderdeel Walking Football buiten in de praktijk, waarna de middag in het Sportcafé wordt afgesloten met het delen van de opgedane ervaringen.

Belangstellenden kunnen zich vooraf geheel vrijblijvend opgeven per mail: penterman1@gmail.com  of telefonisch: 06 – 22904095, maar kunnen natuurlijk ook zo komen binnenlopen.

Bron(nen) & Afbeelding(en)