Internationale vierspanrijders naar eerste Driving De Achterhoek


VRAGENDER – Voor het eerst in de geschiedenis van de Achterhoekse mensport wordt er een internationale indoormarathon georganiseerd. Zo’n tien vierspanrijders en ongeveer evenveel tweespanrijders nemen het op 20 februari 2016 tegen elkaar op in de piste van het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. Internationaal parcoursbouwer Johan Jacobs, zeer recent nog de ontwerper van het Wereldbekerparcours in Olympia, Londen, zorgt ook op Driving De Achterhoek voor de parcoursbouw.

De deelnemers rijden volgens het FEI World Cup reglement. Nederlandse toppers Theo Timmerman, Mark Weusthof, Herman ter Harmsel en Hans Heus hebben al toegezegd te komen, alsmede de Belg Glenn Geerts, de Hongaar Jozsef Dobrovitz en de Duitser Daniël Schneiders. Onder meer ex-wereldkampioen Harrie Verstappen, Raymond Letteboer en de Duitse Anna Sandmann gaan de strijd aan de rubriek tweespan paarden.

Het idee om in het Paardensportcentrum een menwedstrijd op wereldniveau te organiseren ontstond nog niet zo lang geleden. “Op het evenement Paard & Koets, begin vorige maand, kwam het ter sprake”, vertelt één van de initiatiefnemers, de PR-man Gerben Olthof. “Waarom doen we als menners niets met het prachtige Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Vierspanrijder Hans Heus gaf op 5 december een clinic op PSC Lichtenvoorde tijdens Jumping de Achterhoek. Theo Timmerman en Bennie Steenblik zijn daar gaan kijken om te zien wat de mogelijkheden van de accommodatie waren. De volgende dag belden ze al enthousiast op en wilden meteen om de tafel. Zo kwam het balletje aan het rollen.”

Tussen beide rubrieken op 20 februari komt een showblokje van de Gelderse hengst Alexandro P (v. Koss), de vader van veel toppers, waaronder de spraakmakende hengst Henkie.