Jelle Nijdam Achterhoek ToerCyclo


Opbrengst goede doelen toertocht naar Inloophuis Oude IJssel

DOETINCHEM – Op zondag 30 juni vindt de Jelle Nijdam Achterhoek ToerCyclo plaats vanuit Doetinchem. Deelnemers maken tijdens de toertocht kennis met de prachtige, landelijke omgeving van de Achterhoek en de Liemers. De organisatie is in handen van de lokale wielertoerclub RTC de Pedaleur en kent in haar tweede editie een nieuwe opzet: voormalig profwielrenner Jelle Nijdam heeft zich als naamgever aan de toertocht verbonden.

De gezamenlijke ambitie van RTC de Pedaleur en Nijdam is wielrenners uit het hele land te laten ervaren hoe mooi en gevarieerd de Achterhoek is. Voorzitter Laurens Gerner namens RTC de Pedaleur: “We zijn erg verheugd dat Nijdam zich aan onze ToerCyclo heeft verbonden. Deelnemers waren afgelopen jaar lovend over de route en dit helpt ons enorm om de ToerCyclo landelijk nog beter te positioneren. Het zal een aanzuigende werking hebben voor wielrenners uit de wijde omgeving die graag kennis willen maken met de Achterhoek.”

Vier routes
Wielrenners kunnen weer uit drie afstanden kiezen: 90, 120 of 150 kilometer. De start- en finishlocatie is bij De Doetinchemse Hockey Club (DHC). Elke afstand heeft twee pauzeplekken. De routes gaan door bossen, landbouwgebieden, langs kastelen en over dijken langs de Gelderse IJssel. Het venijn zit duidelijk in het slot met de heuvels van Montferland en 62 meter hoge Peeskesbult. Als hoogtepunt volgt de Muur van Zeddam die tijdens het NK in ’s-Heerenberg in 2017 door profwielrenners gereden werd.

Recreatieve fietsers kunnen ook hun hart ophalen. Rotary Club Doetinchem organiseert vanaf dezelfde startplek een fietstocht van 45 kilometer. De pauzeplek is bij De Plok in Didam.

Het Inloophuis als goed doel
De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem. Inloophuis Oude IJssel is een plek voor mensen die leven met kanker; zelf of in hun directe omgeving. Zij kunnen er terecht voor een gesprek, een ontspannende activiteit of gewoon voor een kop koffie. Getrainde vrijwilligers zijn aanwezig die vaak uit eigen ervaring weten wat kanker met je doet.

VIP-tocht met Jelle Nijdam
Een selecte groep van 20 deelnemers fietst met Jelle Nijdam de 90 km VIP-tocht. De volledige opbrengst (1000 euro) gaat ook naar het Inloophuis. Nijdam zegt: “Ik vind het een eer dat de organisatie mij gevraagd heeft als naamgever van de toertocht en was direct enthousiast. Dat de opbrengst naar het Inloophuis gaat, vind ik een mooi maatschappelijk doel.”

Kosten en aanmelden
Sportieve wielrenners en recreatieve fietsers kunnen zich op de dag zelf aanmelden voor de verschillende afstanden. De kosten voor deelname zijn 8 euro per persoon (NTFU-leden betalen voor de wielertocht 6 euro per persoon). Van elke deelnemer gaat 1 euro naar het Inloophuis.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.