Home » Eibergen » Judoka Naomi Overkamp maakte debuut op

Judoka Naomi Overkamp maakte debuut op

133

EIBEGREN – Naomi Overkamp heeft top gestreden tijdens haar 1e NK -18 jaar. 13 jaar en nu al met de top van Nederland meedoen met de oudere judoka’s, knap werk! Ze heeft haar eerste partij verloren, daarna heeft ze 4 wedstrijden gewonnen, zelfs met een overtuigende Ippon! De laatste wedstrijd heeft ze verloren. De wedstrijden waarin ze normaliter meedoet in de -15 jaar, duren 3 minuten, in de -18 jaar duren deze wedstrijden een minuut langer. Dat is best pittig! Ze heeft haar debuut met een knappe 7e plaats van Nederland neergezet! Haar poule bestond uit 27 deelnemende judoka’s uit heel Nederland.

Annemijn Salomons (Hengelo) is weer terug op de mat na een lange blessure tijd. Ze heeft fantastisch gevochten op de mat! Ze heeft 3 partijen gewonnen en 2 verloren. Annemijn is 9e geworden van Nederland. (haar poule bestond uit 24 judoka’s)!

Loes Wechgelaer (Bredevoort) maakte deze dag haar debuut op het NK. Ondanks dat ze beide partijen heeft verloren, heeft ze weer mooie vooruitgang geboekt met haar judo! Ook Wout Duenk (Eibergen) heeft mooie wedstrijden neergezet, maar is helaas buiten de prijzen gevallen. Iris de Graaf (Ruurlo) heeft helaas niet deel kunnen nemen aan het NK, aangezien ze een knie blessure heeft. Erg balen natuurlijk! Ze heeft wél haar judovriendinnen en zus Lisa flink kunnen aanmoedigen! Jamie van der Wolf (Ruurlo) heeft top gestreden op het NK, jammer genoeg heeft ze uiteindelijk niet kunnen winnen. Lisa de Graaf heeft 4 prachtige partijen gewonnen! Ze heeft 2 wedstrijden verloren en heeft een mooie 7e plek neergezet (van een poule van 23 deelnemers!) Juliëtte de la Rie (Lochem) en Kelly v/d Bosch (Lochem) hebben hun partijen verloren, maar zijn een geweldige ervaring rijker!

Judoschool Achterhoek wil haar coaches tijdens NK -18 in Leek; Floris Salomons, Ronald Enklaar, Ricardo Chirco & Antoinette Hennink enorm bedanken voor hun mentale steun! Ook willen we alle supporters die mee zijn gegaan naar het Hoge Noorden een dikke duim geven!

Kim Polling, TOP judoka, heeft een aantal wedstrijden bekeken van onze judoka’s in Sportcentrum Leek. Prachtig dat ze aanwezig was, Kim is momenteel druk bezig met het traject richting de Olympische Spelen 2016.