19 april 2024
Home » Groenlo » Koppel Rooks – te Molder winnaars GHV Open Koppel

Koppel Rooks – te Molder winnaars GHV Open Koppel

204

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Zaterdag 9 mei was het al vroeg druk in ons clubhuis “Het Wilgenpark” voor de voorjaarsklassieker van het Oosten, het Open Koppel. Alle 40 koppels waren tijdig aanwezig en ze kwamen, net als andere jaren, weer uit alle windstreken; Heerlen, Utrecht, Langbroek, Boxmeer, Elst etc. Maar ook enkele koppels uit Duitsland wisten de weg te vinden naar Groenlo zodat we kunnen spreken van een wedstrijd met internationale allure. Veel bekende gezichten, maar ook veel nieuwe deelnemers die een keer een wedstrijd willen vissen in de Groenlose stadsgrachten.

Eind april al zat de wedstrijd al weer vol en helaas moesten we enkele koppels teleurstellen. Nieuw deze editie is het vooraf betalen van het inschrijfgeld om de organisatie wat meer lucht te geven zodat we de wedstrijd een half uur eerder kunnen laten beginnen. Om iets voor zeven uur sprak Ivo te Kortschot de deelnemers toe en wenste ze een sportieve en visrijke wedstrijd waarna er geloot worden.

De loting verliep soepel en snel en de deelnemers konden meteen na het loten verkassen naar de Grolse grachten. Door de nieuwe opzet van het betalen kon ook de organisatie tijdig naar het water om te beginnen met het opbouwen.

De afgelopen weken was het qua weer wisselvallig, veel buien en mindere temperaturen, maar voor vandaag waren de voorspellingen goed, al stond er wel een stevig windje. In de weken voorafgaand aan de Open koppel is er door verschillende deelnemers geoefend en ook hier was het wisselvallig.. wat gaat er vandaag gebeuren?

De organisatie had de gracht in vier vakken van tien koppels verdeeld, te weten “de Kloostertuin”, “Geitenkamp/ Halve maan ”, “De Maliebaan” en “het Hertenkamp” Na ruim een uur voorbereiden klonk om klokslag half negen het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Leuk om te zien hoe verschillend dat gaat.. Het ene koppel voert zwaar in het begin terwijl het andere koppel heel rustig begint met het aanvoeren om op deze manier langzaam een voerstek op te bouwen. Bij het koppelvissen is, bij de meeste koppels dan, een persoon verantwoordelijk voor het voeren en de ander begint meteen met vissen. De eerste visjes werden dan ook al gevangen voordat de voercampagne afgelopen was.

In het vak “de Kloostertuin”, afgelopen jaar zat hier het winnende koppel, was het niet al te best. De meesten waren vrij snel van de nul af maar de vis aan de praat houden was erg lastig. Aan het eind van de wedstrijd wist het koppel Rooks/ te Molder een dikke brasem te landen (± 2 kilo) wat hun een eerste plaats in het vak opleverde.

In het vak “Geitenkamp/ Halve maan ” werd op de lage nummers het eerste anderhalf uur aardig gevangen daarna was het schrapen. Op de hogere nummers was het de hele wedstrijd schrapen geblazen. Het koppel Splithof/Splithof wisten een mooi netje kleine vis bij elkaar te vangen en dus een eerste plek in het vak. Helaas ook hier een koppel zonder vis. De gewenste bonusvissen gaven hier geen thuis.

Het vak “Hertenkamp” werd als snel duidelijk dat het een lange ochtend zou worden, het duurde vrij lang voordat de eerste vissen boven water kwamen en tot overmaat van ramp kwam er ook nog eens een hoop troep (blad en bloesem) het parcours opgedreven waardoor het koppel Weijers/ van de Beeten nagenoeg de halve wedstrijd niet fatsoenlijk kon vissen. Het koppel te Kortschot/de Bondt was het meest fortuinlijk en wisten de enige brasem in het vak te vangen wat vak winst betekende. Ook hier helaas een koppel zonder vis.

In het vak “de Maliebaan “ werd veel kleine vis gevangen en twee bonus vissen. De winnaars van afgelopen jaar (Welgraven/ Polman) wisten 5 minuten voor het einde nog een platte te vangen wat ze dit jaar wederom de vak winst opleverde, maar was het genoeg voor de eindoverwinning. Nummer twee op de Maliebaan was het koppel Dijkstra/Nijland met een minimaal van 60 gram.. en dan is het extra zuur dat je een bonusvis verspeelt hebt. Ook op de Maliebaan was er helaas een koppel zonder vis.

De nummer 1 kwam, zoals verwacht, uit het vak “de Kloostertuin”, nummer 2 kwam uit het vak “de Maliebaan” en nummer 3 uit het vak “Geitenkamp/ Halve maan”.

Helaas 4 koppels zonder vis. Tezamen wisten de deelnemers een kleine 21 kilo vis boven water te halen. In de afgelopen 7 edities is er nog nooit zo weinig gevangen.. Waar het aan ligt..? Er zit genoeg vis in de grachten alleen lieten ze het vandaag volledig afweten. Door de aanleg van meer beschutting en paaigronden hopen we dat hier de komende jaren verbetering in komt.

Na het wegen ging het grootste gros van de deelnemende koppels naar de kantine van de Grolse Boys voor een hapje/ drankje en natuurlijk de prijsuitreiking en de verloting. Terwijl de organisatie de uitslag aan het verwerken was werd de wedstrijd nog eens dunnetjes over gevist en kon de “kersverse” voorzitter nog een aantal complimenten in zijn zak steken. De aanwezige koppels waren zeer te spreken over de nieuwe opzet van loten, het vooraf betalen, de goede organisatie en het prachtige viswater onze Grolse gracht.

Uitslag Open Koppel 2015:

Naam Woonplaats Pnt Gewicht
1 Bennie Rooks-Guus te Molder Groenlo 1 pnt 2.365 gram
2 Theo Welgraven-Bennie Polman Elst 1 pnt 2.220 gram
3 Christian Splithof-Willy Splithof Ulft 1 pnt 1.425 gram
4 Ivo te Kortschot-Ton de Bondt Groenlo/Utrecht 1 pnt 1.295 gram
5 Henk-Jan Dijkstra-Erik Nijland Lochem/Rijssen 2 pnt 2.160 gram
6 Henk Bargerman-Dik van Rijssen Borculo/Ter Wolde 2 pnt 1.180 gram
7 Henk Geurkink-Rick van Koot Groenlo 2 pnt     750 gram
8 Remco Weijers-Vincent v/d Beeten Velp 2 pnt     710 gram
9 Raymond Heijnen-Hans van Aernsbergen Heerlen 3 pnt     745 gram
10 Frank Bomers-Remko Stöteler Groenlo 3 pnt     730 gram