20 april 2024
Home » Groenlo » Leden GZV zwemmen 163,93 kilometer

Leden GZV zwemmen 163,93 kilometer

162

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni hebben leden van de Groenlose zwemvereniging (GZV) meegedaan aan de zwemmarathon. Deze werd gehouden in het zwembad op Marveld Recreatie. Het was voor de zwemvereniging alweer 10 jaar geleden dat er een zwemmarathon werd georganiseerd. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de vereniging zijn leden bij familie, vrienden, buren en andere bekenden geweest om sponsorgeld op te halen. Dit is een enorm bedrag geworden.

Om 20:00 uur ’s avonds begon de marathon. Per team moest er minimaal 1 in het water liggen om banen te zwemmen. Dit hebben de teams zelf mogen plannen zodat er eventueel ook nog pauzes genomen konden worden en om te kunnen slapen. Van slapen kwam de eerste uren niet veel terecht. Iedereen wilde erbij zijn en wakker blijven. Rond 3 uur zijn de meeste kinderen die niet hoefden te zwemmen dan toch in slaap gevallen op de luchtbedjes die overal verspreid in de kijkzaal en de squashbanen lagen.

Rond 7 uur werd iedereen wakker gemaakt om vanaf half 8 hebben alle leden het laatste half uurtje samen gezwommen en de marathon af gesloten.

Quinty Kolkman was degene die het hoogste sponsorbedrag bij elkaar had weten te verzamelen. Zij kreeg een zwemtas, oordopjes voor bijvoorbeeld de mp3 speler en een waardebon voor een kinderhorloge.

Het team dat de meeste banen had gezwommen gedurende nacht werd ook extra in het zonnetje gezet met een medaille. Dit team had in die 12 uur 2293 banen van 25 meter gezwommen. In totaal hebben de zwemmers 6.557 banen gezwommen, dit komt neer op een gemiddelde van ruim 546 banen per uur en een afstand van 163,93 kilometer!