Leren vissen met de feeder, de GHV wil je hier graag mee helpen!


GROENLO – Het vissen met de feeder of winckle-picker is in de jaren 80 overgewaaid, hoe kan het ook anders, uit Engeland en is sindsdien bijzonder populair. De feederhengel onderscheidt zich van andere hengels omdat de top actie bijzonder licht is, de top van de hengel wordt gebruikt om de beten door te geven.  Door de top te verwisselen kun je met verschillende gewichten (voerkorven) vissen. Het beste is om een zo licht mogelijke top te gebruiken om tijdens het feederen de aanbeten zo goed mogelijk te kunnen detecteren, maar vis je op de rivier (zoals de IJssel) in de volle stroom dan pak je de zwaarste top die je hebt. De voerkorf is aanzienlijk zwaarder (80 gram of zwaarder) en een dunne top gooi je zo aan gruzelementen, daarnaast zijn de beten zo fel dat deze ook met een dikke top prima te zien zijn.

Met het vissen met een feeder wordt vooral witvis gevangen, afhankelijk van het water waarin men vist. Met de Feeder kun je op elk type water de vis aan de schubben komen, kanalen, rivieren, meren en natuurlijk ook de Groenlose grachten.

Wij bij de GHV hebben enkele goede vissers in ons midden die overal in de regio met de feeder aan de slag gaan, de Berkel, de Oude IJssel, de IJssel zijn voor hen geen onbekend terrein. Elk water kent een andere aanpak, maar de basis is het zelfde. Vis je op de Berkel met weinig stroming of ga je in de volle stroom vissen op de IJssel… als de basis goed dan maakt het water niet uit. Alleen het materiaal is anders.

Nu weten wij dat er binnen de vereniging meerdere leden zijn die zo’n “ding” in de schuur hebben staan maar hier niet of nauwelijks mee vissen. Wat de reden hiervan is weten we niet, maar we willen je wel graag de basisbeginselen leren zodat je zelf deze leuke manier van vissen onder de knie kunt krijgen en, niet geheel onbelangrijk, vis kunt vangen.

Hoe en wat..
We willen bij genoeg animo (alleen leden van de Groenlose Hengelsportvereniging) een keer op een zondagochtend naar de Oude IJssel. Heb je geen eigen feeder of  winckle-picker dan stelt een van ons er wel een beschikbaar.

Allereerst vertellen wat het feedervissen nu precies inhoudt, controleren we jou materiaal en laten we zien hoe je een geschikte montage moet maken. Daarnaast laten we zien hoe je het beste in kunt gooien. Daarna ga je zelf aan de slag met het maken van een montage. Is het gelukt met het maken van de montage dan ga je oefenen met het ingooien. Heb je dit eenmaal onder de knie dan gaat er gevist worden.

De GHV stelt het voer en aas ter beschikking, ook is er genoeg klein materiaal voorhanden ( denk aan wartels, onderlijnen etc.) zodat je eerst kunt ervaren of het feederen iets voor jou is. Is het iets wat je leuk vindt dan weet je wat je nodig hebt en kun je zelf het juiste materiaal aanschaffen.

Interesse, stuur dan een mail naar feedercursus@visseningroenlo.nl of spreek een van de bestuursleden of leden van de wedstrijdcommissie er op aan. Datum en locatie volgt zodra me genoeg deelnemers hebben.