Lichtenvoorde weer bakermat van het Achterhoekse jeugdtafeltennis‏


LICHTENVOORDE – Voor het vierde opeenvolgende jaar strijkt de Achterhoekse tafeltenniswereld in Lichtenvoorde neer voor de GUV-Achterhoek Cup. Bij dit toernooi strijdt de jeugd om de titel beste speler en beste vereniging van de regio. Komende zaterdag 28 mei is het zover.

Er zal volop aandacht zijn voor alle spelniveaus. Er zijn deelnemers die normaliter in de hoogste klasses spelen maar ook spelers die voor het eerst een toernooi spelen. Zo zullen alle spelers voldoende ruimte hebben om wedstrijden op hun eigen niveau te spelen. Belangrijk bij het toernooi is namelijk niet alleen de prestatie maar ook de sportiviteit en gezelligheid zijn erg belangrijk. Het toernooi is een groot terugzien met spelers die je normaal eenmaal per jaar ziet.

Vorig jaar werd de titel bij de jeugd gewonnen door, de voor Litac uitkomende, Lars Banning, hij won de finale van Pepijn Buijnink. Deze twee spelers samen wonnen ook nog eens de dubbeltitel. De verenigingsbeker (beste gemiddelde resultaat van ‘zijn’ spelers) was voor het eerst in de geschiedenis voor Litac.

Zaterdag 28 mei zal de Litac thuisbasis, De Zandschoppe, de gehele dag de bakermat van het Achterhoekse tafeltennis zijn. De dag begint al vroeg met de voorrondes voor het enkelspel. Rond de middag zal gestart worden met de dubbeltoernooi. Hierna zal in beide toernooien doorgegaan worden met de knock-out fase om aan het eind van de middag de bekers te kunnen uitreiken. Toeschouwers zijn de hele dag van harte welkom.