‘Lus om Lievelde’


LICHTENVOORDE – Op zondag 11 november wordt vanaf startplaats Zwembad de Vishandel Bomers Lus om Lievelde verreden.
Na vorig jaar een uitstapje richting het Rommelgebergte staat deze mountainbike tocht op verzoek weer op de MTB-kalender bij WTC Keitrappers.

Ruim 90% onverharde ondergrond in de vorm van zandwegen, singletracks, bossen, koepaden en slootkanten vormen een fraaie aan een schakeling van een onverwachte en weer vernieuwde route.

Speciale aandacht voor de beginnende fietser. Hiervoor wordt een toegankelijke route van 30 km uitgezet met alle facetten die je van een Veldtoertocht mag verwachten. Voor de meer geoefende fietsers zijn er ook afstanden van 40-50 en 60 km. Op alle afstanden een ruim aantal km over privéterrein dat uit uitsluitend voor deelnemers toegankelijk is.

De route van de 30 en 40 km gaan over de Vlinderbrug en park Lievelde door de Schans naar de pauzeplek in de ‘Muggenhook’. Daarna over het erf van Bioboer Arink en weer via de Schans naar het terrein van Aloys Roemaat transport waar een uitdagende proef is uitgezet.

De 50 km maakt voor de pauze een Lus richting “Hemmele” en gaat via weer nieuwe singletracks naar een extra klimproef in de Schans.’

Voor de “Diehards” is er de route van 60 km met een extra Lus op “het Veldeke”. In deze route wat meer extreem maar zeer zeker uitdagend terrein.

“NTFU Extra Goed Geregeld “
De toertochten van de Keitrappers zijn beoordeeld door de NTFU op de thema’s organisatie, communicatie, route en aanduiding, natuur en milieu en veiligheid. De tochten voldoen aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU.

Met trots dragen de Keitrappers het keurmerk: “NTFU Extra Goed Geregeld ”

Voor meer info zie www.fietssport.nl of www.keitrappers.nl

Advertenties


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.