Lus van Beltrum

LICHTENVOORDE – De Lus van Beltrum is een van de oudste MTB Veldtoertochten van de Achterhoek. Bekend om zijn uitdagende singletracks en elk jaar vernieuwde route.

De Tocht werd in het verleden altijd georganiseerd op de 2de zondag van november en is een van de twee tochten die WTC Keitrappers ieder najaar organiseert voor mountainbikers.

Een kritische blik op de NTFU kalender en de evenementen kalender van Beltrum en Lichtenvoorde heeft de organisatie doen besluiten de data vanaf 2018 te wijzigen. De Lus van Beltrum zal dit jaar gehouden worden op zondag 21 oktober. Bij de NTFU staat deze tocht bekend onder de naam: ‘Porskamp Installatie Techniek MTB tocht’.

Vanuit startplaats Lichtenvoorde zal dan op zondag 11 november de ‘Vishandel Bomers Veldtoertocht” ” worden verreden. De nieuwe data zorgen ervoor dat bij beide tochten uitdagende routes kunnen worden aangeboden door betere beschikbaarheid van gronden. Door duidelijke afspraken met landeigenaren zijn bij beide tochten weer nieuwe onbekende delen in de route opgenomen. Ook dit jaar is er keuze uit 4 afstanden: 60 km/ 50 km/ 40 km/ 30 km.

NTFU Extra Goed Geregeld
In 2016 en 2017 zijn de toertochten van de Keitrappers beoordeeld door de NTFU op de thema’s organisatie, communicatie, route en aanduiding, natuur en milieu en veiligheid.

De tochten voldoen aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Met trots dragen de Keitrappers het keurmerk “NTFU Extra Goed Geregeld”.

Dit berichtt wordt van Streekgids.nl verwijderd op 11 November 2018 20:00

    1041total visits,7visits today


    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.