Meer vis tijdens de tweede IJsselCup wedstrijd


Remko Stöteler en Ivo te Kortschot vakwinnaars.

Zondag 3 juni is de 2de IJsselCupwedstrijd weer gevist. Wedstrijd toneel voor deze wedstrijd was de veerpont aan de Brummense kant. Helaas weer geen volle bezetting maar met 10 man mogen we niet klagen. De wedstrijdcommissie kon twee vakken van 5 uitzetten waarbij iedere deelnemer een “eigen” krib had.

Tussen de eerste en de tweede wedstrijd zat zes weken waarin de deelnemers meerdere malen geoefend hebben op het wedstrijdparcours. De resultaten waren niet echt bemoedigend en de verwachtingen waren derhalve niet hoog gespannen.

Om goed zes uur waren bijna alle deelnemers present en was er tijd voor een praatje en werden er tips uitgewisseld. Nadat ook de laatste deelnemer present was, Bennie Rooks deed aan site seeing Brummen, kon er worden geloot.

Vak A:
Links van de veerpont. Het duurde voor enkele deelnemers vrij lang voordat ze de eerste beet konden verzilveren. Frank bomers wist echter vrij snel de eerste vissen te vangen net als Remko Stöteler. Theo Wayerdink, Bennie Rooks en René Molenveld hadden het nakijken. Wat ze ook deden ze konden geen beet forceren. De truck is dan om te blijven voeren en veel van haak aas te veranderen. Naarmate de wedstrijd vorderde wisten ook deze heren hun visjes te vangen. Remko en Frank deden dat ook en wisten een leuk netje vis te vangen, niet waar we vooraf stiekem op gehoopt hadden maar toch aanzienlijk meer vis dan tijdens de eerste wedstrijd toen er voornamelijk bonusvissen gevangen werden.

Vak B:
Rechts van de veerpont. De deelnemers die hier zaten moesten eerste een obstakel, een hek, voorbij voordat ze bij het kribvak aankwamen, maar met vereende krachten was dit ook snel opgelost. Rob Beerten en Ivo te Kortschot kwamen goed uit de startblokken en wisten snel de eerste vissen te vangen. Henk Geurkink, Vincent te Braake en Alwin Bessels beleefden een rustige ochtend, ze kregen de vis moeilijk aan de praat. Ook hier kwam de vis later op de stek en ook zij konden hun visjes vangen. Henk kijkt niet terug op een leuke ochtend. Om de haverklap kwam hij vast te zitten met veel materiaal verlies tot gevolg. Rob en Ivo bleven redelijk doorvangen en het werd al snel duidelijk dat beide heren onderling gingen uitmaken wie er met de vak winst vandoor zou gaan.

Om 12:00 uur was het tijd om de balans op te maken. De vangsten waren
qua aantallen, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, redelijk te noemen.
De laatste wedstrijd is er in totaal door 10 deelnemers 31904 gram gevangen.
In vak A was dit 17295 gram en vak B 14609 gram. Na twee wedstrijden staat de teller op 58264 gram.

Uitslag 2de IJsselCup wedstrijd:
Vak A:

1. Remko Stöteler 6932 gr. 1 pnt.
2. Frank Bomers 4182 gr. 2 pnt.
3. Bennie Rooks 2686 gr. 3 pnt.

Vak B:
1. Ivo te Kortshot 5071 gr. 1 pnt.
2. Rob Beerten 4354 gr. 2 pnt.
3. Alwin Bessels 3248 gr. 3 pnt.

Tussenstand IJsselCup 2018:
1. Ivo te Kortschot 12731 gr. 2 pnt.
2. Frank Bomers 7742 gr. 5 pnt.
3. Rob Beerten 5924 gr. 5 pnt.
4. René Molenveld 5738 gr. 5 pnt.
5. Remko Stöteler 6932 gr. 7 pnt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is de derde wedstrijd om de Grachtencompetitie, deze wordt gevist op zondag 10 juni. Twee weken later, 24 juni staat de derde IJsselCup wedstrijd op het programma. De wedstrijd wordt gevist bij de veerpont in Bronkhorst. Tussendoor staat de derde en laatste 50+ wedstrijd op het programma. Deze wordt gevist op woensdag 13 juni.