19 april 2024
Home » Groenlo » Meike Kok turnt districtsfinale 4e divisie

Meike Kok turnt districtsfinale 4e divisie

180

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Na een overwinning in de regiofinale wist Meike Kok van Rap en Snel zich, samen met nog 14 andere turnsters uit het district, te plaatsen voor de districtsfinale. Dit is de hoogst haalbare finale voor turnsters die uitkomen in de 4e divisie. Aan deze wedstrijd namen de beste turnsters uit de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland deel. De wedstrijd vond plaats in Lelystad op 30 mei.

Jeugd 2 – F (15 deelnemers)
Meike Kok (13e plaats)
Met nog ietwat slaperige ogen stapten turnster, trainster en ouders om 6.45 uur in de auto richting Lelystad. Eenmaal aangekomen kwam er toch al snel wat gezonde wedstrijdspanning bij kijken, want aan de sporthal en andere deelneemsters was goed te merken dat het een finale was. Na een korte “inturntijd” startte Meike op het toestel balk als eerste turnster van de wedstrijd. Ze wist een nette oefening met moeilijke elementen aan de jury te tonen. Helaas had ze een onverwachte val na haar afsprong, waardoor het cijfer toch wat lager uitviel. De vloer is een sterk onderdeel van Meike. Ze wist hierop uit te blinken door het hoogste cijfer te behalen, maar liefst een 12.35! Op sprong heeft Meike tweemaal een keurige “handstandoverslag” aan de jury getoond. Op het laatste toestel, de brug, liet Meike een soepele oefening zien. Na het onderdeel “de kip” had ze toch even een ongelukkige hapering in haar oefening, waardoor ze wat punten moest laten liggen. Al met al was deze wedstrijd een mooie afsluiting van haar seizoen. Nu gaat Meike zich voorbereiden op de verenigingskampioenschappen op 4 juli a.s. en daarnaast nieuwe onderdelen trainen voor aankomend seizoen.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Meike Kok 10.55   9.85   9.85 12.35  42.60