23 april 2024
Home » Groenlo » Mik Lamers uit Groenlo naar turnfinale

Mik Lamers uit Groenlo naar turnfinale

198

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – De 9-jarige turner Mik Lamers uit Groenlo heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de landelijke finale turnen. Van de overgebleven 30 halvefinalisten zouden er in Hoofddorp maar 12 doorgaan naar de finale. Mik haalde, na zijn 6 oefeningen, de 4e plaats.

Daarmee plaatste hij zich dus voor de meerkampfinale: de finale over alle toestellen. Daarnaast mag Mik ook meedoen aan 3 toestelfinales. Als je op een individueel toestel bij de beste 6 eindigt, mag je ook uitkomen op dat toestel in een extra finale. Dat lukte Mik op rekstok, voltige en bij sprong. De meerkamponderdelen zijn voor de heren: rekstok, sprong, voltige, vloer, ringen en brug,

Mik komt uit in de 1e divisie. In deze op een na hoogste klasse sport hij met en tegen andere 8 en 9-jarige jongens. De Grollenaar traint bij SV Twello en Penta in Winterswijk.

Via de kwartfinales in Tilburg en Leusden en de halve finale in Hoofddorp staat Mik op 10 en 11 juni in de finales in Waalwijk.