Home » Sport » Motorcrossers strijden op autocross-circuit in Meddo

Motorcrossers strijden op autocross-circuit in Meddo

269

Special guests op Tweede Paasdag aan Oostendorperdiek

MEDDO – De Autocross in Meddo kent op Tweede Paasdag een bijzonder programma-onderdeel: een wedstrijd met motorcrossers. De speciale gasten zijn afkomstig van MACL uit Lichtenvoorde. Zij grijpen de eerste autocross van het jaar aan om een wedstrijd uit hun off-the-road competitite te verrijden. Extra genieten dus voor iedereen die van snelheid en spektakel houdt.

Voorafgaand en tussen de manches van de autocrossers door betreden de motorcrossers een paar keer het parcours voor een bijzondere wedstrijd. Zij zijn allemaal lid van Motor- en Autoclub Lichtenvoorde (MACL). De offroad-rijders hebben binnen de MACL een eigen competitie (Off The Road, OTR), die meestal acht tot negen wedstrijden per jaar telt. De deelnemers aan deze competitie rijden op machines van 125 tot en met 530 cc met zowel twee- als viertakt motoren.

Autocross in drie manches
Naast de motorcrossers gaan in Meddo ook alle autocross-klassen van start: van de Regio- en Standaardklasse tot de speciaal voor autocross gebouwde voertuigen in de Sprintersklassen. Ook de Juniorenklasse voor coureurs van 14 tot en met 19 jaar staat op het programma. Alle coureurs komen in drie manches aan bod. Op basis van de punten die ze daarin scoren, wordt de startlijn voor de finales aan het eind van de middag bepaald.

Start om 9.00 uur
De organisatie is in handen van Sportclub Meddo en Auto Cross Club Laren (ACCLa). De club uit Laren neemt het technische gedeelte van de wedstrijd voor zijn rekening, de voetbalclub uit Meddo de hele organisatie rondom het hele evenement. De Autocross Meddo vindt plaats aan de Oostendorperdiek in Meddo op het terrein van de familie Teselink, dichtbij de doorgaande weg van Winterswijk naar Eibergen. De motorcrossers van MACL starten hun wedstrijden rond 9.00 uur. Vanaf 11.00 uur komen de autocrossers het circuit op.