Home » Sport » Mountainbike avondtoertocht rondom en dóór Borculo.

Mountainbike avondtoertocht rondom en dóór Borculo.

202

BORCULO – Toerclub de Berkelrijders organiseert op 2 december haar eerste mountainbike toertocht in het donker, onder het motto: “De Borculose Ballentocht”.

Deze mountainbiketocht is geschikt voor zowel de minder gevorderde als de gevorderde fietser. Bij deze tocht staat de ”funfactor” centraal. Daarom heeft de vereniging contact gezocht met diverse Borculose ondernemers die hun medewerking hebben toegezegd en met het ter beschikking stellen van hun faciliteiten de tocht gaan ondersteunen. In de tocht worden namelijk een aantal zeer fraaie doorkomsten gerealiseerd. Een aantal van deze doorkomsten zijn ook de moeite waard voor toeschouwers, die dan ook van harte worden uitgenodigd om te komen kijken. Zo is er een doorkomst in het Muziekgebouw aan de Haarloseweg, uiteraard met muziek en een doorkomst bij Multimate/Goossens aan de Korenbree te Borculo. Bij de laatstgenoemde doorkomst fietsen de deelnemers door een winkel en over een opgebouwde stellage. Buiten is er een fotoshoot waar alle deelnemers worden gefotografeerd. Deelnemers, die als groep de tocht fietsen, hebben de mogelijkheid om een groepsfoto te laten maken.

De lengte van de tocht is ca. 21 km (Eén ronde). Er bestaat de mogelijkheid om de tocht twee keer te fietsen (2 ronde’s.) De tocht is volledig uitgezet met pijlen, linten en borden.
De inschrijving, start en finish is bij Buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 te Borculo. Tevens wordt daar een bewaakte fietsenstalling ingericht.

Deelnemers kunnen starten van 19:00 uur tot 20:30 uur. Ná inschrijving ontvangt elke deelnemer een polsbandje als betalingsbewijs. Ná afloop van de tocht kan in het café van Buitencentrum Kerkemeijer onder het genot van een drankje het polsband je worden ingeruild voor een lekkere bal gehakt. Een deel van de onderweg gemaakte foto’s zullen hier worden gepresenteerd.

De kosten voor deelname bedragen € 7,-; NFTU leden betalen op vertoon van hun ledenpas €5,-. (scan & go)

Meer informatie is te vinden op www.tcdeberkelrijders.nl