Home » Lichtenvoorde » Nieuwe startlocatie voor WTC Keitrappers

Nieuwe startlocatie voor WTC Keitrappers

573

LICHTENVOORDE – Startplaats van de Keitrappers toertochten was de laatste jaren het evenementen terrein aan de Gert Reindersstraat. Er werd gebruik gemaakt van de Swite als inschrijfbureau, en later de stenengymzaal waar meer een eigen invulling kon worden gegeven aan de organisatie.
Door wisselende inzichten en beschikbaarheid van aangeboden faciliteiten waren we echter niet geheel gelukkig met deze startplaats.

De zoektocht naar een nieuwe startlocatie begon bij Zwembad Meekenesch. Mede omdat deze startlocatie naar tevredenheid gebruikt wordt bij de Triatlon die jaarlijks in oktober georganiseerd wordt i.s.m. Lopersvereniging ’90 en ZPC Livo. De vooruitzichten voor de realisatie van een Sportboulevard bij zwembad Meekenesch bracht alles in een stroomversnelling en al in de 1ste gesprekken met Stichting Exploitatie Meekenesch werd duidelijk dat dit een goede keuze voor beide partijen is.

Het zwembad is goed bereikbaar zowel per auto als per fiets. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig en fietsenstalling is mogelijk op een afgesloten terrein. Door de ligging aan de rand van het dorp zijn zowel routes voor de MTB als ook oor de Race direct beschikbaar.
In het gebouw is voldoende ruimte om de inschrijving snel te laten verlopen en er kan catering naar wens worden aangeboden. Ruime kleedkamers met douchegelegenheid zijn voor dames en heren beschikbaar.

In 2016 organiseert WTC Keitrappers 4 toertochten vanaf startplaats Zwembad Meekenesch:
• Zondag 6 maart MTB tocht 30/40/50 km
Technische tocht met veel singletracks richting Lievelde/Vragender. Veel nieuwe stukken route met maar liefst 3 lussen door de Schans. En voor de dierenvrienden: we gaan 2 keer door een koeienstal.

• Vrijdagavond 17 juni MTB tocht 30/40/50 km
AvondEtappe, uniek in de Achterhoek. Geheel nieuwe route richting Vennebulten/Noorderbroek/Halle Heide.
Met MTB opstapdag: Beginnende fietsers wordt fiets beschikbaar gesteld en kunnen onder begeleiding van ervaren MTB-er kennis maken met mountainbiken.

• Zondag 19 juni Race/weg tocht 100 km
De wegtocht van de Keitrappers richting Velen/Bocholt.

• Zondag 30 oktober MTB tocht 30/40/50/60 km
Uitdagende najaarstocht met 4 afstanden richting Meddo/Gaxel

De finale voor de jaarlijkse Keitrapperstochten is traditiegetrouw vanuit startlocatie Beltrum. Legendarische tocht met altijd verassende elementen. Dit jaar op zondag 13 november met afstanden 30/40/50/60 km

Voor meer informatie over deze tochten of WTC Keitrappers: www.keitrappers.nl