Home » Sport » Nippon judoka’s scoren goed op JPT toernooi

Nippon judoka’s scoren goed op JPT toernooi

145

Zaterdag 19 november vond in Borne het 25ste JPT euregio herfsttoernooi plaats. Nippon Judo Achterhoek was met 17 judoka’s aanwezig op dit goed bezette judotoernooi waarbij zowel veel Nederlandse als Duitse judoclubs aanwezig waren.

De Achterhoekse judoka’s hebben hard gestreden om de prijzen en keerden met maar liefst 11 medailles terug naar huis. In het eerste blok was Jaidy van der Horst (Lochem) aan de beurt. Onder aanmoediging van coach en trainer Hennink wist Jaidy een welverdiende zilveren medaille te winnen. In het tweede blok was het de beurt aan alle dames van Nippon Judo Achterhoek. De tien dames konden mede dankzij de coaching van Antoinette Hennink, Stefan Beeftink en Ronald Enklaar mooie prijzen in ontvangst nemen. Goud ging er naar Ilsa Beeftink (Zelhem) en Annemijn Salomons (Hengelo gld). Zilver ging naar Naomi Loffeld (Ruurlo) en brons was er voor de judoka’s: Fabienne Enklaar (Lochem), Isabelle Enklaar (Lochem), Puck Menkhorst (Hengelo Gld), Katja Kuznetsova (Lichtenvoorde) en Jonna Groot Zevert (Groenlo).

In het derde en vierde blok waren de jongens -12 en -15 jaar aan de beurt. Kampioen bij de jongens -12 jaar werd Thom Tiedink (Borculo). Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld) won het zilver bij de jongens -15 jaar.

Op zondag 27 november a.s. zal Nippon Judo Achterhoek met 4 teams deel nemen aan de teamcup in Deventer.