Home » Ook eerste thuiswedstrijd eindigt in overwinning

Ook eerste thuiswedstrijd eindigt in overwinning

170

GROENLO – Grol kwam eigenlijk geen enkel moment in gevaar. Het meeste balbezit was voor Grol en men had de meeste kansen. Mart Zieverink was, na vier doelpunten in de eerste wedstrijd, wederom trefzeker en scoorde tweemaal: vlak voor rust en na een uur spelen.  Gendringen had één grote kans na drie minuten spelen maar Wessel redde in een reflex. Eindstand derhalve 2 – 0. Grol bezet met deze tweede overwinning op rij een eerste gedeelde plaats in 3C.

Grol begon zonder de geblesseerde Michel Kamphuis. Gendringen had ten opzichte van vorig seizoen een groot aantal wisselingen. Vier ervaren spelers zijn vertrokken naar een andere club en jeugdspelers worden ingepast. Grol begon iets te slap aan de wedstrijd. De eerste hele grote kans was in de derde minuut voor Gendringen. Het schot werd in een reflex door Wessel Baarslag van de lijn getikt. Grol herstelde zich direkt. Een schot van linksbuiten Tycho Riteco ging net naast en een kopbal van Luc Berentsen ging net over. Grol had overduidelijk het meeste balbezit in de eerste helft. Met name via links via Tycho Riteco kwam menig bal voor, maar bereikte helaas geen medespeler. Via rechts was Wouter Rexwinkel dreigend maar resulteerde niet in grote kansen. Mart Zieverink had een paar schietkansen maar deze gingen hoog over. Het spel van Grol kwam rommelig over en was niet effectief. Het spel werd in de eerste helft verder ontsierd door een groot aantal blessurebehandelingen. Het was dan ook mooi meegenomen toen vlak voor rust Mart Zieverink de 1 – 0 binnenschoot. Een verre ingooi van Bjorn te Braake kwam bij Tycho Riteco terecht die aflegde aan Mart. Hij krulde de bal bekeken in de linker bovenhoek.

Vlak na rust ging Grol goed van start op jacht naar een grotere voorsprong. Met name de cornerballen door Eduardo leverden gevaar op: een kopbal van Wouter Rexwinkel werd gered en een kopbal van Mart Willemsen ging net over. Een inzet van Eduardo werd door keeper Joris Schwartz van Gendringen van de lijn getikt. Wouter Rexwinkel schoot een 100% kans, ontstaan uit een counter over links en een voorzet van Tycho Riteco, hoog over. Even later wordt een lage voorzet van Tycho Riteco door Mart Zieverink bij de tweede paal strak dan toch binnen geschoten: 2 – 0. Een meer dan verdiende voorsprong. Verdedigend zat het goed in elkaar: Doné Emaus, Mart Willemsen, Bjorn te Braake en Ramon Landewers gaven niets weg. Op het middenveld speelde Roel Bruins een nuttige partij. Gendringen komt daarom niet verder dan een paar afstandschoten. Na de 2 – 0 was het zeker geen goede wedstrijd meer. Van beide kanten niet. Rommelig spel zonder kansen. Net als in de eerste helft ook in de tweede helft veel ongelukkige duels die een blessurebehandeling opleverden. Scheidsrechter liet nog zeven minuten naspelen maar ook dit leverde geen kans meer op.

Eindstand derhalve 2 – 0. Het spel van Grol was niet super, maar een mooie, effectieve en nuttige overwinning. Met twee overwinningen bezet Grol een gedeelde eerste plaats in 3C.

Dinsdag speelt Grol voor de Achterhoekcup in Aalten tegen AZSV. Aanvang 20.00 uur.

Op zondag 14 oktober speelt Grol voor de competitie uit tegen MvR. Aanvang 14.00 uur.