20 april 2024
Home » Sport » Oost Gelre roemt beste sporters van 2014

Oost Gelre roemt beste sporters van 2014

177

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

LICHTENVOORDE – Doelman Hidde Jurjus van eerste divisionist De Graafschap is op Koningsdag uitgeroepen tot sportman van 2014. Het beste sporttalent is amazone Kristy de Roo met haar pony Tom. En de grootste uitblinker voor de titel Beste Sportploeg van het jaar 2014 is naar het combineraceteam Mariënvelde gegaan. Wethouder van Sportzaken Jos Hoenderboom overhandigde de prijzen. Ook werden er een drietal sportvrijwilligers in het zonnetje gezet. Daartussen zat geen ‘winnaar’, omdat in principe alle vrijwilligers de prijs verdienen.

De concurrentie was groot. Hidde Jurjus uit Lichtenvoorde moest het opnemen tegen collega voetballer, Maxime Bennink uit Groenlo van het eerste vrouwenteam van FC Twente en triatleet Eddy Lammers uit Groenlo die volgend jaar Nederland vertegenwoordigt in Zuid-Afrika vij de Ironman wedstrijd (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen). Ook beschikt Oost Gelre over aanstormend sporttalenten. De Lichtenvoordse fietscrosser Mart Garstenveld is nu 7 jaar en knokte in zijn eerste jaar bij FCCL al tussen de beste fietscrossers van Nederland. Ibrahim Abdi Ali is een 14-jarige atleet uit Groenlo die vanwege zijn ongekende snelheid opviel bij topatletiektrainer Herman IJzerman. Uiteindelijk werd Kristy de Roo verkozen tot Beste Sporttalent van Oost Gelre 2014. Ze is succesvol in de dressuur, springen en eventing. Ze is met haar pony Tom Nederlands Kampioen in de klasse L, Gelders kampioen in de klasse M2 cat d/e en won ze het brons op het Nederlands Kampioenschap van de KNHS in de dressuur Klasse M1.

De sportploegen van handbalvereniging Grol, dames senioren 1 en jeugdteam F1, schaakploeg Rokade 1 moesten het 9-koppige combineteam uit Mariënvelde voor laten gaan voor de titel van Beste Sportploeg van Oost Gelre 2014. Ze