25 april 2024
Home » Aalten » Paardenspektakel bij Hippisch Centrum de Achterhoek

Paardenspektakel bij Hippisch Centrum de Achterhoek

187

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

IJZERLO – In het weekend van 20 en 21 juni is het terrein van Hippisch Centrum de Achterhoek het decor van een grote menwedstrijd. Deze wordt georganiseerd door “de Koetsiers Aalten-Dinxperlo, een vereniging die zich bezig houdt met diverse activiteiten voor de aangespannen paardensport.

De Koetsiers organiseert al 30 jaar een menwedstrijd, maar voor het eerst op deze unieke locatie. Speciaal voor de wedstrijd is een prachtige waterbak gebouwd, waar alle koetsiers hun aanspanning doorheen moeten loodsen.

Zaterdag 20 juni rijden de deelnemers een dressuurproef en een vaardigheidsparcours. Het gaat daarbij om het rijden van correcte figuren en het volgen van een parcours op snelheid, zonder dat de balletjes van de pionnen vallen.

Zondag 21 juni staat voor alle deelnemers de marathon op het programma. De koetsiers gaan daarbij eerst een prachtige route door het Achterhoekse landschap rijden. Als ze terug komen op het terrein van Hippisch Centrum de Achterhoek moeten er nog zes hindernissen genomen worden, zonder fouten en zo snel mogelijk. De nieuwe waterbak is hierbij voor menig koetsiers een flinke uitdaging.

De deelnemers komen uit in diverse rubriek en starten met enkelspannen, tweespannen of vierspannen. Ook doet er dit jaar weer een tandemaanspanning mee.

Beide dagen is de toegang en het parkeren gratis. De kinderen kunnen zich laten schminken onder het afdak van de kantine. Zaterdag start de eerste deelnemer om 9.30 uur. Zondag zal de eerste deelnemer rond 10.30 uur op het terrein van Hippisch Centrum de Achterhoek zijn om aan de hindernissen te beginnen.