Home » Sport » Rap en Snel neemt voor het eerst deel aan microteamgym wedstrijd

Rap en Snel neemt voor het eerst deel aan microteamgym wedstrijd

238

GROENLO – Sinds een paar jaar wordt er vanuit de turnbond, de KNGU, meer aandacht gegeven aan groepsspringen. Zo is er afgelopen seizoen een Nederlands team naar het EK geweest. Daar hanteren ze de vorm ‘microteamgym’. Kleine teams van 3 tot 5 springers die op muziek meerdere sprongen uitvoeren.

Rap en Snel heeft besloten om met 1 junior team mee te doen aan deze wedstrijd om te kijken of er volgend seizoen meerdere teams gemaakt kunnen worden. In totaal doet men 6 sprongen op de onderdelen airtrack, minitrampoline pegasus en minitrampoline. Het junioren team bestond uit Lieke, Kim en Mike. Ze gingen de uitdaging aan om mee te springen in het C-niveau. Een pittig niveau voor springers die 1.5 uur per week trainen. Tijdens de trainingen lieten de springers zien dat ze in dit niveau thuis horen. Op de wedstrijd kwamen er zenuwen en was de airtrack korter en anders dan tijdens de trainingen, waardoor de wedstrijd niet exact verliep zoals de springers en de trainers hadden gehoopt.

Wel zijn er persoonlijke doelen bereikt. Zo heeft Lieke voor het eerst op een wedstrijd alleen de ‘arabier flikflak’ geturnd, heeft Kim laten zien perfect te weten hoe ze ‘stick-it’ (direct stil staan) moet landen en liet Mike tijdens het inspringen zien een perfecte ‘half in-half uit’ met stick-it landing te beheersen. Door fouten en stoppen tijdens de wedstrijd heeft het team helaas onvoldoende aan de gestelde eisen weten te voldoen, waardoor ze onderaan geëindigd zijn. Een mooie leerschool voor de volgende wedstrijden, de individuele wedstrijden die gepland zijn voor eind april. Op 28 april vindt er een individuele wedstrijd voor alle junior springers plaats in Groenlo, in sportpark Den Elshof. U bent van harte welkom om de springers te komen aanmoedigen en te bekijken wat ze allemaal kunnen.