18 april 2024
Home » Sport » RAP&SNEL Groenlo organiseert Acrowedstrijd in Den Elshof

RAP&SNEL Groenlo organiseert Acrowedstrijd in Den Elshof

173

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Op 11 maart stond de vierde plaatsingswedstrijd C/D-Niveau op het programma en de organisatie was in handen van RAP&SNEL Groenlo in samenwerking met de KNGU. Voor de organisatie begon de wedstrijd op vrijdagavond als, want sporthal Den Elshof moest worden omgebouwd tot wedstrijdarena. De wedstrijddag liep voorspoedig en met 1,5 uur tijdwinst stond om 18.00 uur de laatste prijsuitreiking op het programma.

Acrogym

Acrogym is een nog redelijk onbekende sport in Nederland. Als je vertelt dat je aan Acrogym doet, denken mensen heel vaak te horen Aquagym, dus dat je in het water ligt tijdens een wedstrijd of een training. Maar niets is minder waar, je staat op een verende vloer van 12 bij 12 meter met je team een oefening op muziek uit te voeren. De teams bestaan vaak uit twee of drie meisjes, maar ook heren kunnen aan deze sport doen en worden dan een gemengd paar (een team bestaande uit een jongen & een meisje) of een herengroep (drie of vier heren). De leeftijden in een team variëren omdat je team gebaseerd is op lengte. Er is altijd één persoon van het team een lichter; een kleiner meisje die je in de lucht kan gooien en natuurlijk weer netjes moet opvangen.

De oefeningen die je laat zien zijn op muziek en de choreografie moet aan bepaalde eisen voldoen. Naast het artistieke gedeelte heb je ook nog je elementen die je moet uitvoeren. In een Balansoefening of -element moet je laten zien over stabiliteit te beschikken en moet je de elementen 3 seconden vast houden. In een tempo oefening worden het kleinste meisje (of jongen) in de lucht gegooid en laat daar streksprongen, schroeven en salto’s zien.

Het is een hele mooie showsport om te zien en natuurlijk ook een hele gave sport om te doen.

Resultaten

Tijdens deze wedstrijd stonden er in de ochtend twee teams van RAP&SNEL op de wedstrijdvloer, de overige teams van RAP&SNEL waren verdeeld over de andere plaatsingswedstrijden in het District. Roos & Emma (Damespaar D-Junior) mochten voor RAP&SNEL als eerste op de wedstrijdvloer verschijnen. Zij lieten weer een mooie oefening zien, maar het is een zeer sterk, maar klein deelnemersveld. Deze wedstrijd zijn Roos & Emma op een keurige vierde plaats geëindigd. Karlijn & Xenna (Damespaar D-Senior) begonnen erg sterk aan hun oefening, helaas bij het allerlaatste element raakte Xenna de grond en dat heeft ze best wel wat punten gekost. De dames zijn deze wedstrijd op een elfde plaats geëindigd.

Roos & Emma hebben zich, met nog zestien andere sporters van RAP&SNEL Groenlo geplaatst voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 25 maart in Bergentheim (E-Niveau) of op 1 april in Ruurlo (C/D-Niveau).

Organisatie RAP&SNEL Groenlo

De organisatie van deze wedstrijddag verliep vlekkeloos, maar zonder de hulp van alle ouders en sporters was dit niet gelukt. Want het opbouwen en afbreken ging in zo’n rap tempo dat we de zaal al leeg hadden terwijl dat de planning zei dat de prijsuitreiking eigenlijk nog moest beginnen!

Hulpouders & sporters, bedankt!