20 april 2024
Home » Groenlo » Remko Stöteler kampioen IJsselCup 2015

Remko Stöteler kampioen IJsselCup 2015

132

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

De laatste en beslissende wedstrijd werd afgelopen zondag gevist aan de Bakerwaardseweg te Baak. Dit keer werd er voor de tweede keer weer in- uitstroom gevist, de uitstroomvissers van de vorige wedstrijd vissen instroom en vice versa.

I.v.m. de zonsopkomst werd er niet om 06:30 uur geloot maar om 07:15 uur. Iedereen kon dus wat langer blijven liggen. Om 07:15 uur was de wedstrijdcommissie klaar met uitzetten en kon er geloot worden. 8 deelnemers uitstroom en 7 instroom.

De vraag die je voor elke wedstrijd altijd aan jezelf moet stellen is “wat wil ik vangen en waar kan ik ze vangen”, dit geld zeker ook op de IJssel. Brasem bijvoorbeeld houdt niet van de sterke stroming en zal zich dus meer in de luwte ophouden. Blankvoorn, winde en kolblei daarentegen hebben geen “last” van de stroming en zijn dus in de stroom te vangen. Aangezien de brasem het al een decennia lang moeilijk heeft op de IJssel, ze zitten er zeker nog wel, kun je bedrogen uitkomen als je gokt op de brasem. Verstandig is dus om wat verder in te gaan vissen met een korf die “loopt” (rollende korf). Zo nu en dan kun je dezelfde stek bevissen met een korf die vast ligt, brasem houdt in tegenstelling tot de blankvoorn, winde en kolblei juist van een stille aasaanbieding.

Na een uur opbouwen was het Henk Migchielsen die voor de laatste keer deze IJsselCup competitie het beginsignaal kon geven. Het waterpeil was de afgelopen week weer flink gedaald dus de deelnemers hoefden niet zo ver in te vissen. Om en nabij de 30 meter zou voldoende moeten zijn, althans in theorie. De gewichten van de korven varieerden tussen de 40 en 80 gram. Zoals gebruikelijk werd de vis weer een feestmaal voorgeschoteld. Veel, met mate, hennep, mais en casters werden aan het voer toegevoegd om de vis aan het azen te krijgen en te houden.

Vrij snel na het beginsignaal werden op de instroom plekken de eerste vissen, klein van stuk,  gevangen.  Op uitstroom was het nog rustig. Echt hard ging het nog niet, ook viel het formaat van de gevangen vissen tegen. Na een klein uur werden op de hogere nummers de vangsten beter en het formaat mocht er ook zijn. Mooie windes, blankvoorn en kolblei vonden hun weg naar de leefnetten. Op de lagere nummers was het echter peuteren. Meerdere deelnemers zijn uiteindelijk op een meter of 40 gaan vissen om de vis aan de schubben te komen. Dicky Dibbets, vissend op uitstroom, begon meteen op de 40 meter lijn en wist als een van de weinigen met grote regelmaat een dikke voorn of winde te vangen, net als René Molenveld.  Bij de overige deelnemers bleef het behelpen, sporadisch een beet en dan hangt er nog zo’n exotische grondel aan ook nog of de beet was niet of nauwelijks te verzilveren. Henk Geurkink wist als enige nog een klein barbeeltje te haken. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, de grotere vis werd op de hogere nummers gevangen terwijl op de lagere nummers gewoon niet goed was.

Om 13:00u klonk het eindsignaal en de weegploegen konden aan de slag om duidelijk te maken wie er kampioen IJsselCup 2015 is geworden.

Uiteindelijk is er door 8 deelnemers 28850 gram vis gevangen, 6 deelnemers hebben geen vis ter weging aangeboden. Al met al is deze editie van de IJsselCup een kleine 160 kilo vis gevangen. Helaas is de IJsselCup weer teneinde, maar volgend jaar wordt deze sowieso weer gehouden.

Uitslag 5e  wedstrijd IJsselCup 2015:

1 René Molenveld 8190 gr
2 Dicky Dibbets 7610 gr
3 Remko Stöteler 3415 gr

Eindstand IJsselCup 2015:

1 Remko Stöteler 29670 gr
2 Dicky Dibbets 25300 gr
3 Ivo te Kortschot 23945 gr

Grachtencompetitie
Eerst volgende GHV competitiewedstrijd wordt gevist op 18 oktober aan de Grolse gracht. Ook hier zal de laatste wedstrijd bepaald worden wie er met de titel aan de haal gaat. Henk Geurkink heeft de beste papieren maar hij voelt de hete adem van Frans Oosterholt in zijn nek.

WinterCup:
De 33ste editie van de WinterCup staat weer voor de deur, er wordt deze editie gevist aan Beneden Kanaal te Eefde en de Oude IJssel te Eldrik.  Opgeven voor de WinterCup kan bij  Henk Migchielsen of Frank Bomers of via wintercup@visseningroenlo.nl.

Oliebollenwedstrijd:

Sinds 2013 wordt deze wedstrijd gevist en is begonnen als een wedstrijd voor liefhebbers die nog een keer een wedstrijdje wilden vissen aan het eind van het jaar. Het bestuur vond deze bijzondere wedstrijd een goed initiatief en heeft deze wedstrijd op de kalender van de GHV gezet. Onder het genot van een kruidenbitter en een oliebol wordt er geloot waarna er van 09:00 uur tot 13:00 uur gevist gaat worden. Dit jaar wordt de wedstrijd gehouden aan het beneden kanaal te Eefde. Inleg van deze wedstrijd is €5,- p.p. (inleg = prijzengeld).

Opgave voor deze wedstrijd is uitsluitend via mail; oliebollenwedstrijd@visseningroenlo.nl. Wil je meedoen dan met je wel snel zijn, momenteel hebben 13 liefhebbers zich al opgegeven en we kunnen er maximaal 20 kwijt!!