Home » Sport » René wint de 4de IJsselCup wedstrijd

René wint de 4de IJsselCup wedstrijd

118

Het was een lastige ochtend voor de meeste deelnemers.

Zondag 18 september stond de vierde wedstrijd om de IJsselCup weer op het programma, Het was de week voorafgaand erg warm geweest en na het weekend toe sloeg het weer om.. Hoe zou de vis daarop reageren..? Als locatie werd deze keer gekozen voor de Windmolens in Zutphen, een schitterende locatie waar je veel vis kunt vangen en waar geregeld een barbeel gehaakt wordt.

Na een kleine wandeling van de dijk naar de waterkant konden de deelnemers op adem komen en, nadat iedereen weer praatjes had gekregen, kon er geloot worden. Vijf deelnemers in vak A en vijf deelnemers in vak B. Na het loten snel de ochtendwandeling vervolgen om bij de gelote stek te komen.

Na het opbouwen werd er meteen door veel deelnemers gepeild om zo de afstand te kunnen bepalen. De meeste deelnemers zaten uiteindelijk tussen de 20 en 25 meter in te vissen. Het is altijd belangrijk om te kijken wat de buurman aan het doen is, vis je buurman stroomopwaarts op de zelfde lengte dan wil het wel eens lonen om iets verder of iets korter te gaan vissen, anders ben jij zijn voerplek aan het bijhouden en vang je minder vis. Na het peilen werden de korven waarmee gestart zou worden aan de montage gehangen er werden er enkele proefworpen gemaakt. Juiste gewicht van de korf gekozen of toch te licht.. De meesten konden een korf van 90 gram redelijk in bedwang houden terwijl anderen er voor kozen om met 60 of 70 gram actiever te vissen.

Om half acht klonk het beginsignaal en de goed gevulde korven vonden hun weg na de gekozen stek. Paar korven aanvoeren, onderlijn eraan en vissen maar. Op de hoge nummers werden meteen de eerste vissen gevangen, voornamelijk voorn. Op de lagere nummers duurde het iets langer maar ook daar liet de vis zich zien. Rob Beerten beleefde een droomstart, binnen 3 minuten kreeg hij een snoeiharde aanbeet en na een paar minuten lag er een barbeeltje in zijn leefnet. Op de staart zat Remo Stöteler die in een rap tempo de ene na de andere voorn binnen kon halen. Hoe anders ging het met Henk Geurkink, wat hij ook probeerde, hij kon geen beet krijgen. Naast hem zat René Molenveld die de vis er wel op kreeg en dat waren ook vissen van formaat. Op de kop zat wederom “Lucky” Theo Wayerdink, hij wist ook geregeld een visje te vangen, maar die waren kleiner van stuk dan bij René. De overige deelnemers wisten zo nu en dan een visje te vangen, maar het hield niet over. Verder in vissen, lichter vissen, dunnere lijnen met kleinere haken, andere aascombinaties.. het mocht niet baten.

Het werd pijnlijk duidelijk dat er het erg moeizame ochtend bleef voor de meeste deelnemers. Halverwege de wedstrijd werd er op sommige stekken ineens weer activiteit waar genomen, zo wist Ivo te Kortschot in een paar minuten een grote voorn en een dikke winde te vangen waarna het weer stil viel. Frank Bomers ving nog een knappe barbeel en Frans Lindner een erg fraaie winde.

Om 12:00 uur klonk het eindsignaal en de weegploegen konden aan de bank. Bij elkaar wisten de elf deelnemers maar 27475 gram aan vis te vangen. In vak A 19505 gram, in vak B was dit een 7970 gram.

Uitslag 4e wedstrijd IJsselCup 2016:
Vak A:
1. René Molenveld 9250 gr. 1 pnt.
2. Remko Stöteler 8100 gr. 2 pnt.
3. Ivo te Kortschot 2155 gr. 3 pnt.

Vak B:
1. Frank Bomers 3065 gr. 1 pnt.
2. Theo Wayerdink 2325 gr. 2 pnt.
3. Frans Lindner 1215 gr. 3 pnt.

Stand na de 4e wedstrijd:
1. Remko Stöteler 28735 gr. 5 pnt.
2. René Molenveld 20025 gr. 8 pnt.
3. Theo Wayerdink 11910 gr. 8 pnt.