20 april 2024
Home » Groenlo » Rieke Huirne pakt bronzen medaille!

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Zaterdag 13 december vond de tweede voorronde plaats voor de turnsters van Rap en Snel die uitkomen in de derde divisie. De trainingsperiode tussen de eerste en tweede voorronde was erg kort, maar vandaag was erg goed te zien dat Rieke Huirne, Karlijn Krabbenborg en Lisa Schukkink alweer een stuk gemakkelijker en zelfverzekerder hun oefeningen aan de jury toonden. Dit resulteerde zelfs in een hele mooie derde plaats voor Rieke!

Junior D (17 deelneemsters)
Rieke Huirne (3e), Karlijn Krabbenborg (6e), Lisa Schukkink (12e)
De turnsters begonnen hun wedstrijd op het onderdeel sprong. Alledrie hebben ze tweemaal de ‘half in – half uit’ techniek aan de jury getoond. Vooral Lisa voerde de sprongen erg goed uit en kreeg zelfs 11.60 punten van de jury. Op het onderdeel brug hebben de turnsters de afgelopen weken veel getraind en dat was goed te zien! Lisa had een heel goed ritme in haar oefening, waarbij de ‘kip met een ½ draai’ en de ‘losom’ haar steeds gemakkelijker af gaan.

Ook Karlijn liet een prima oefening zien. Haar moeilijkheidswaarde ligt wat lager, maar de uitvoering was goed. Rieke was vandaag écht goed op de brug. Met de lengte van haar lichaam liet ze zien hoe mooi er tussen de liggers gezwaaid kan worden. Ze scoorde dan ook 11.50 punten op dit toestel. De oefeningen op het onderdeel balk verliepen vandaag perfect voor Karlijn en Rieke. Ze wisten beiden zonder vallen hun oefening te turnen en alle elementen technisch goed uit te voeren. Vooral Karlijn blonk uit in haar mooie choreografie en ze heeft het ‘bruggetje achterover’ voor het eerst tot stand uitgevoerd.

Lisa heeft keihard getraind op haar elementen op dit toestel en dat was te zien. Zowel de ‘radslag’ als de ‘losse rol’ wist ze foutloos uit te voeren. Helaas had ze twee ongelukkige vallen, waardoor er alsnog 2.00 punten in mindering werden gebracht op het eindcijfer. Tot slot turnden de turnsters hun vrije oefening op muziek op de vloer. Karlijn en Lisa blonken echt uit in hun choreografie ten opzichte van de concurrentie. In combinatie met goede gymnastische sprongen en acrobatiek werden er hoge scores behaald!

Rieke was zelf niet helemaal tevreden na haar oefening, maar turnde wel een stabiele oefening. Deze score had ze nog net even nodig om haar bronzen medaille in ontvangst te mogen nemen. Een bijzondere prestatie, want ze is de eerste turnster van Rap en Snel ooit, die in dit niveau (3e divisie) een medaille heeft weten te behalen. Gefeliciteerd Rieke!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Rieke Huirne 11.450 11.50 10.00 11.65 44.600
Karlijn Krabbenborg 11.175 10.40 10.95 11.90 44.425
Lisa Schukkink 11.600 11.20 8.85 11.20 42.850