Home » Sport » Ronde van de Achterhoek Dwars deur Grolle

Ronde van de Achterhoek Dwars deur Grolle

289

GROENLO – Kermiszondag 19 augustus was, naast de kermis en het spelspektakel, het toneel van de wielrenners.

De Ronde van de Achterhoek, een KNWU-wielerkoers (een vrije klassieker) voor elite- en belofterenners startte vandaag in Groenlo . Ruim 450 renners reden een afstand van circa 180 kilometer dwars door alle acht Achterhoekse gemeenten.  Aan de start van deze koers verschenen de beste semi-professionele Nederlandse wielrenners die rijden voor de Nederlandse continentale teams en renners uit nationale en internationale clubteams. Na een uur koersen passeerden de 25 ploegen opnieuw de Markt van de vestingstad Groenlo, waarbij gesprint werd voor het Achterhoek-sprint klassement. Het meetpunt van deze sprint lag op de start-finishlijn van “Dwars deur Grolle”. In Gendringen werd de uitslag beslist door een sprint.

Nadat de Ronde van de Achterhoek gepasseerd was, ging het wielercriterium “Dwars deur Grolle” van start. Een kermiskoers voor de Sportklase, Amateurs en Recreanten. Het in groten getal opgekomen enthousiaste publiek stond, met een drankje in de hand, de renners fanatiek aan te moedigen.  Als eerste werd de Amateurs-/ Sportklasse verreden. 45 Ronden “Dwars deur Grolle” geconcentreerd en op hoog tempo door venijnig smalle straten, scherpe bochten en kuitenbijtende klinkerstroken. In totaal 60 kilometer tot de finish.

Daarna de Funklasse; in navolging van de andere renners 30 kilometer onder de wielen door. Een koers die werd uitgevochten onder niet-licentierijders. Wethouder Bart Porskamp viel de eer te beurt om de prijzen uit te reiken.