Home » Sport » Ruim 900 starts tijdens Jumping Lichtenvoorde

Ruim 900 starts tijdens Jumping Lichtenvoorde

195

LICHTENVOORDE – Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender wordt komende week overspoeld door ruiters en paarden. Op donderdag 16 oktober gaat Jumping Lichtenvoorde van start, een vierdaags springconcours met meer dan 900 starts.

Afgelopen woensdag 8 oktober vond het eerste indoorconcours van het nieuwe seizoen plaats met zo’n 270 starts. “Een mooie opwarmer voor volgende week”, vertelt Wendy Scholten namens het paardensportcentrum. “We hebben van alle kanten weer veel hulp gekregen van vrijwilligers en veel positieve reacties ontvangen van de deelnemers. Ze weten inmiddels ook dat ze er als de kippen bij moeten zijn met hun inschrijvingen, want de wedstrijden zitten snel vol.”

De prijswinnaars van het Cavalor Midweek Springen, mede gesponsord door Ruitersport de Smidse uit Halle, waren Rachel Scheurwater (klasse B) met Ebalia-W II, Lammert Blikman (B) met Fido-Dido, Dennis van den Brink (klasse L en M) met Elve, Zep Groot Roessink (klasse L) met De Vlijts Topper, Ester Blekkink (klasse M) met Blom’s Eulanda, Sarah Koppelman met Wisteria (klasse Z), Thorsten Krause (klasse Z) met Little Lord, Sabine Bouwman (klasse ZZ) met Zet en Dayenne Diks (klasse ZZ) met Wuscari.

De eerste drie dagen van Jumping Lichtenvoorde staan in het teken van de paardensport en sluit op zondag af met een springdag voor pony’s. Het hoogtepunt van het evenement zal de Grote Prijs op zaterdagavond zijn met hindernissen op 1.40m niveau. Deze rubriek, die rond 19.00 uur zal starten nadat een ruiter het parcours voor de microfoon toegelicht heeft aan het publiek, mag op deelnemers uit heel Nederland rekenen.

Zo komt Olympisch ruiter Marc Houtzager samen met zijn echtgenote Julia Kayser vanuit Drenthe naar Vragender. Vanuit Zuid-Holland komt Doron Kuipers over en daarmee één van de kanshebbers op de zege in de Grote Prijs, net als meervoudig winnaar op PSC Lichtenvoorde, Bjorn Egberink uit Gelselaar. Achterhoekse ruiters om in de gaten te houden zijn Micky Morssinkhof en Ester Blekkink, die allebei een thuiswedstrijd rijden, Maud Roosendaal en Thomas Arendsen Raedt. De entree is zoals gewend alle dagen gratis.

Voor meer informatie www.psclichtenvoorde.nl