Home » Groenlo » S.v. Grol – Luctor et Emergo 2 – 1

S.v. Grol – Luctor et Emergo 2 – 1

153

GROENLO – Grol wist haar eerste thuisoverwinning te behalen. Lantaarndrager Luctor et Emergo werd met 2 – 1 verslagen. En Grol verzekerde zich hiermee van de nacompetitie om klassebehoud in de 1e klasse. Hierin treedt het aan tegen WSV uit Apeldoorn, de winnaar van de 2e periode titel in de 2e klasse J. Ook de club van de nieuwe Grol-trainer Jeroen Burghout.

Grol startte de wedstrijd tegen Luctor et Emergo met Max de Vries weer in het doel en Rob Temmink als laatste man. En Christian Pillen terug op het middenveld. Grol startte voortvarend en had met Jelle Kornegoor al een mooie kans in de 2e minuut, maar de bal werd naast geschoten. Grol toonde aan deze wedstrijd te willen winnen en speelde gretig. Toch was het degradant Luctor et Emergo dat na 9 minuten op een 0 – 1 voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de zijkant werd door Abdullah  Kaplan licht aan getikt en belandde achter doelman Max de Vries. Grol leek een moeilijke middag tegemoet te gaan. Rechtsachter Michael Bolkensteyn, middenvelder Sten Middelkamp en rechtsvoor Fikin Balian van Luctor et Emergo maakten een goede indruk en zorgden voor het nodige gevaar.

Aan Grolkant waren het echter Jelle Kornegoor en Sjors Storkhorst die voor het nodige tegenwicht zorgden. Met name Jelle speelde een zeer goede wedstrijd en Sjors begon rustig maar ontpopte zich tot een zeer belangrijke kracht deze middag. Na een kwartier spelen kon een schot van Jelle maar net worden verwerkt door Luctor keeper Danny Barends, die aan Luctor et Emergo kant de man of the match was door een groot aantal reddingen en fabuleuze reflexen. Na een half uur spelen werd Sander Nijhoff middels een kopbal van Mart Zieverink bediend, maar Sander strandde op keeper Barends.

Luctor liet Grol komen tot op eigen helft, maar Grol bewoog te weinig  en haalde er eigenlijk te weinig uit. In de 31e minuut scoorde Sjors Storkhorst uit een cornerbal van afstand doordat een zeer scherpe voorzet bij de 2e paal er in een keer in vloog: 1 – 1. Kai Ordelmans en Johan Houben speelden een minder gelukkige wedstrijd en hadden het moeilijk met hun direkte tegenstander. Grol kreeg na de 1 – 1 nog enkele goede kansen, maar doelman Barends redde een bal van Storkhorst, een kopbal van Sander Nijhoff en een vrije trap van wederom Storkhorst. Op slag van rust was het dan toch raak. Sjors Storkhorst werd vrijgespeeld en schoof de bal beheerst in: 2 – 1.

De tweede helft was qua niveau wat minder. Toch kreeg Grol nog diverse kansen. Jelle Kornegoor kon vrij voorzetten, maar schoot bij Barends in de handen. Even later kopte hij van vijf meter recht op de doelman af. Sander Nijhoff schoot van dichtbij via de vingertoppen van de keeper over. Luctor kreeg ook nog wat ruimte, maar verzuimde er iets nuttigs mee te doen.  De verdediging onder leiding ditmaal van Rob Temmink gaf ook weinig weg. Na 75 minuten moest Max de Vries nog wel een redding verrichten op het schot van Fikin Balian. Sjors Storkhorst schoot daarna nog een keer naast en een vrije trap van hem werd ternauwernood van de lijn gehaald. In blessuretijd belandde een krulbal van Storkhorst ook net naast. De eindstand bleeft derhalve 2 – 1. De eerste thuisoverwinning voor Grol 1

Grol is daarmee veroordeeld tot de nacompetitie. Middels twee ronden moet Grol 1 proberen in de 1e klasse te blijven. Op donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, begint Grol om 14.30 uur thuis tegen WSV uit Apeldoorn, de winnaar van de 2e periode in de 2e klasse J, en de club van de nieuwe trainer Jeroen Burghout. Op zondag 17 mei volgt dan de return om 14.00 in Apeldoorn. Mocht Grol deze ronde doorkomen, dan begint het op 2e Pinksterdag 25 mei thuis tegen de winnaar van SDOUC, winnaar van de 2e periode in de 2e klasse I, tegen Voorwaarts Twello, de winnaar van de 1e periode in de 2e klasse J. Op zondag 31 mei volgt dan weer de return.