Home » Sport » Sportcafé ‘De verbinding tussen sport en zorg’

Sportcafé ‘De verbinding tussen sport en zorg’

531

DOETINCHEM – Op woensdagavond 30 november organiseert Sportservice Doetinchem het Sportcafé ‘De verbinding tussen sport en zorg’. Deze avond is bedoeld voor professionals en vrijwilligers uit de zorgsector, het sociaal domein en sportaanbieders. Het laten inspireren en het leggen van verbindingen tussen de verschillende sectoren staat deze avond centraal.

Een samenwerking tussen de sport- en zorgsector is niet altijd voor de hand liggend. Toch is deze samenwerking zeer belangrijk voor een warme overdracht en continuïteit van het beweegaanbod. Tevens liggen er veel kansen voor vernieuwend aanbod om vitaliteit onder diverse doelgroepen te bevorderen.

Inspirerende sprekers
Deze avond nemen een aantal inspirerende sprekers de aanwezigen mee aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden en mogelijke samenwerkingsverbanden voor de toekomst. Ex-topschaatser Carl Verheijen, onder andere werkzaam als directeur bij Gezondheidscentrum de Nije Veste, is één van de aanwezige sprekers samen met zijn collega Diek Scholten. Hij legt vooral de focus op gezondheid. Het gaat erom dat er een maatschappelijke beweging op gang komt die mensen inspireert en ondersteunt om aan hun gezondheid te werken.

Daarnaast geeft Hans Arends namens het Kenniscentrum Sport een lezing over de waarde van sport en de verbinding met zorg en het sociaal domein. Enkele praktijkvoorbeelden, zowel landelijk als lokaal, worden toegelicht in zijn verhaal.

Verder zal de lokale voetbalvereniging DZC’68 het succesvolle project ‘Samen Doetinchem’ toelichten, waarin kwetsbare groepen in contact worden gebracht met actieve leden van de Doetinchemse samenleving.

Meer informatie en inschrijven
Het Sportcafé ‘De verbinding tussen sport en zorg’ vindt plaats op 30 november van 18.30 uur tot 22.00 uur in Stadion de Vijverberg. Naast professionals en vrijwilligers zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom deze avond. Meer informatie over het Sportcafé en het volledige programma is te vinden op www.sportservicedoetinchem.nl. Tevens kunt u zich hier direct aanmelden voor de bijeenkomst.