Startschot valt weer voor competitie De Stofwolk


Gepubliceerd op

EIBERGEN – Nu het wielerseizoen weer in volle hevigheid is losgebarsten, valt op dinsdag 2 april ook weer het startschot voor de Zomeravondcompetitie (ZAC) van wielervereniging RTC De Stofwolk. “De ZAC is niet alleen bedoeld voor fanatieke wedstrijdrijders, maar ook voor wielerliefhebbers die graag ervaring willen opdoen in de wedstrijdsport”, aldus Richard te Vaarwerk van De Stofwolk.

De wedstrijden vinden plaats op de wielerbaan van RTC De Stofwolk op sportpark De Bijenkamp. Hier wordt tijdens de Zomeravondcompetitie op het scherpst van de snede gestreden. Volgens Te Vaarwerk is de ZAC voor wielrenners dé manier om de conditie op wedstrijdniveau te brengen en te houden. Behalve de eigen leden van De Stofwolk reizen de deelnemers vanuit de hele Achterhoek en Twente naar sportpark De Bijenkamp. “Iedereen mag aan de competitie meedoen. Ook fietsers die willen ruiken aan de wedstrijdsport en koerservaring op willen doen. Voorwaarde is wel dat je als renner een zogenoemde basislicentie van de wielerbond KNWU of een wedstrijdlicentie moet hebben.”

Strijd in twee categorieën
Er wordt volgens Te Vaarwerk gestreden in twee categorieën: de A-, en B-categorie. Richard te Vaarwerk: “Per categorie zijn er iedere wedstrijd punten te verdienen voor het algemeen klassement. Bovendien worden er iedere wedstrijd tussensprints gehouden. Wie de meeste punten verzamelt, mag de sprinttrui dragen. Er is ook een C-categorie die als trainingscategorie gezien wordt, van deze categorie wordt geen klassement bijgehouden.”

Sponsoren ondersteunen
De ZAC wordt mogelijk gemaakt door meerdere sponsoren. Dit seizoen is Rob Kleinsman wielerkleding de shirtsponsor. De premiesprint wordt gesponsord door Goossens Race Borculo en Goossens Race Groenlo en het rugnummer door Logi-concept BV. Ook dit jaar is het rijden met de Mylaps-chip verplicht.
“Heb je zelf geen chip, dan kun je deze per wedstrijd huren.” Te Vaarwerk vertelt verder dat de inschrijfkosten voor leden van De Stofwolk 7,50 euro bedragen. Niet-leden betalen 20 euro. “Deze inschrijfkosten zijn inclusief de bijdrage voor het vaste rugnummer, waarmee de renner de hele competitie rijdt. Aanmelden kan voor aanvang van de wedstrijd, maar vooraf inschrijven is ook mogelijk. Stuur dan een mailtje naar zac@stofwolk.nl.”

De competitie start op dinsdag 2 april. De wedstrijden starten rond 19.00 uur. “Tot begin september kan iedere dinsdagavond gekoerst worden.” Voor het volledige wedstrijdreglement en programma zie: www.stofwolk.nl.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.