19 april 2024
Home » Aalten » Teleurstellende winst voor Bovo Heren

Teleurstellende winst voor Bovo Heren

187

Zaterdag 13 december half 6, stond de wedstrijd Dash heren 1 – BOVO heren 1 in Vorden op het programma. Dash dat de hekkensluiter van de competitie is, heeft tot op het moment van de wedstrijd 9 punten weten te behalen.

De Aaltense ploeg heeft in de voorbereiding tot deze wedstrijd een oefenwedstrijd gespeeld tegen heren 3 van eigen bodem en de bekerwedstrijd tegen Grol heren 1. Beide wedstrijden werden met winst afgesloten. En beide teams zijn vergelijkbaar met de heren van Dash.

“Niet onderschatten en geef ze geen ruimte om in hun spel te komen”, was het geluid in de voorbespreking. Zo werd de wedstrijd ingegaan. Hoewel BOVO zwak begon, pakten ze de draad snel op. Deze set was het visitekaartje dat de uitspelende ploeg af wilde geven. Door veel druk uit te oefenen bij de tegenstander en zelf rustig en clean te spelen, werd de set binnengehaald met 12-25. Een duidelijke voorsprong.

De tweede set begon BOVO opnieuw sterk. Dit werd de volledige set volgehouden. Een goede serve, prima spelverdeling en rust in het spel resulteerde opnieuw in een 12-25 setwinst voor de Aaltenaren.

In de, altijd lastige, derde set werden 4 wissels ingebracht. Mentaal was dit voor een aantal spelers misschien te veel van het goede. Het balen van foutgeslagen ballen en elkaar wijzen op de fouten zorgde voor onrust binnen het team. BOVO had moeite om in het spel te komen. Hierdoor kon Dash makkelijker de punten innenbsprokkelen. De onnodig, spannende set werd afgesloten met 25-23 setwinst voor het team uit Vorden.

De vierde set begon BOVO opnieuw weer goed, maar de derde set had zijn sporen achter gelaten. Hoewel de set gewonnen werd met 21-25, had dit niet hetzelfde niveau als de eerste twee sets. De winter wordt ingegaan met het behalen van het vooraf, vastgestelde doel. BOVO heren 1 neemt 4 punten mee naar huis en behoud hiermee aansluiting met de top. Voor de tweede helft staat het doel ook vast: Kampioen worden!