Home » Sport » Toon Heinsman wint de voorlaatste vrijehengelwedstrijd.

Toon Heinsman wint de voorlaatste vrijehengelwedstrijd.

185

GROENLO – De meeste deelnemers waren alweer vroeg present bij de GeMavo te Eibergen voor de 4e vrijehengelwedstrijd. De omstandigheden waren ideaal voor de vaste stok, weinig stroming en nagenoeg geen wind. Wat zou het worden? Om 07:00u trommelde Henk Migchielsen de deelnemers bij elkaar voor de loting, en na het trekken van een nummer ging iedereen snel naar de waterkant.

Na een enerverende “ochtendwandeling” door de bossen van Eibergen arriveerden de deelnemers op het wedstrijdparcours,. De wedstrijdcommissie had de stekken tussen de fietsbrug en de Haaksbergseweg uitgezet. Na een uur voorbereiden klonk om 08:00u het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. De helft van de deelnemers begon vandaag met de vaste stok voorzien van dunne lijntjes en lichte dobbertjes, de Berkel stroomde nauwelijks waardoor en licht gevist kon gaan worden. Dobbers van 0.5 gram waren zwaar genoeg om het aas op of net boven de bodem aan te bieden. De overige deelnemers greep toch naar de feeder, voorzien van lichte korfjes en dunne onderlijnen met kleine haken. Licht vissen geniet vaak de voorkeur aangezien de aaspresentatie dan natuurlijker is waardoor de vis minder argwanend is. In theorie zou dit dus meer vis moeten opleveren!

De nummers 1 t/m 3 in het klassement zaten naast elkaar en konden elkaar goed in de “smiezen” houden. Toon Heinsman had weer een gelukkige hand en zat op kop, met naast hem Rene Molenveld en daarnaast zat Henk Geurkink. Toon en Henk Geurkink wisten in het eerste uur aardig wat vis te vangen, net als Ivo te Kortschot en Theo Wayerdink. Daarna werd stil! De zon begon te schijnen en de beet viel compleet weg. De feedervissers vingen ook af en toe visje maar niet de bonus vissen waarop gehoopt werd. Toon bleef echter wel zijn visjes vangen en halverwege wedstrijd kreeg ook Rene de vis aan de praat en wist hij met de methode feeder nog twee mooie vissen te vangen. Voor de rest was het armoe troef. Hier en daar werd er nog een vis gevangen maar ondanks dat de trukendoos weer open werd getrokken was het voor de meeste deelnemers helaas “waterkieken”.

Om twaalf uur klonk het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt. Na de uitglijder van Toon Heinsman in de eerste wedstrijd is hij weer helemaal terug en zullen hij en Rene Molenveld tijdens de laatste wedstrijd uit gaan maken wie de winnaar wordt van deze editie van de vrijehengelcompetitie. Maar ook Henk Geurkink maakt een kans. Wel moet hij dan flink wat gewicht vangen en hopen op een misstap van Toon en Rene. Na aftrek van het slechtste resultaat heeft Rene nu 4 punten, Toon 5 punten en Henk 6 punten.

Uitslag 4e vrijehengelwedstrijd:

  1. Toon Heinsman
5730 gr.. 1 pnt.
  1. Rene Molenveld
2890 gr. 2 pnt.
  1. Henk Geurkink
970 gr. 3 pnt.

Stand na de 4e wedstrijd:

  1. Rene Molenveld
11118 gr. 7 pnt.
  1. Henk Geurkink
4042 gr. 13 pnt.
  1. Toon Heinsman
9153 gr 15 pnt.

De beslissende vrijehengelwedstrijd wordt gevist op zondag 5 oktober aan het Twentekanaal te Lochem (Lochemsebrug – Mogenzompsebrug). De eerstvolgende, door de GHV georganiseerde, wedstrijd wordt gevist op zondag 28 september (4e grachtencompetitiewedstrijd).

Ook is het weer mogelijk om je op te geven voor de WinterCup. Opgeven kan via mail, WinterCup@visseningroenlo.nl, of bij Henk Migchielsen. Meer informatie over de WinterCup vind je natuurlijk op www.visseningroenlo.nl. Ook voor de actuele wedstrijdinformatie kun je hier terecht.!!