Home » Aalten » Topper AZSV – Harkemase Boys onbeslist

Topper AZSV – Harkemase Boys onbeslist

540

AALTEN – De topper tussen de nummers 1 en 2 van de Hoofdklasse C is zaterdag in een gelijkspel geëindigd. In Aalten waren AZSV en Harkemase Boys aan elkaar gewaagd. Beide ploegen zagen voor rust een doelpunt afgekeurd worden. Halverwege de tweede helft zette Oebele Schokker de bezoekers met een schitterende vrije trap op 0-1, maar lang kon Harkemase Boys niet van de voorsprong genieten. Een schot van Sven Spekking werd van richting veranderd en viel achter de kansloze Erick Jansema in het doel. Met 1-1 konden beide kampen leven. Harkemase Boys blijft koploper, Excelsior’31 en AZSV volgen op drie punten.

Het veld in Aalten was zwaar en glad. In de uren voor de wedstrijd had het stevig geregend en het veld was bezaaid met herfstbladeren. AZSV paste zich in de eerste helft het beste aan aan de omstandigheden. Harkemase Boys, spelend in een 3-4-3-systeem, had het lastig met de lange ballen van de thuisploeg. Jorco van Hezel begon als linkshalf, maar stond in de praktijk meer linksback. En de spelers van de thuisploeg lieten zien dat ze niet voor niets zo hoog staan: in de meeste linies is er weinig veranderd ten opzichte van de vorige seizoenen, maar de kwaliteit van de twee spitsen was al snel duidelijk. Rik van der Eerden is sterk, goed aanspeelbaar en heeft een hard schot. Yessin Maskoul is snel, beweeglijk. De balans in het team van AZSV is goed.

Harkemase Boys wilde niet de lange bal hanteren en wilde ‘voetballen’, want daar ligt de kracht van de Harkiten. Dat lukte voor rust niet altijd goed en onder druk van AZSV kwamen de bezoekers regelmatig in de problemen. Na balverlies op de eigen helft kon AZSV overnemen en de eerste kans kwam op naam van Freek Mulder, die in beroep is gegaan tegen een schorsing van drie wedstrijden en daarom zaterdag kon spelen. De rechtsback kreeg de bal met wat geluk mee van Niek te Veluwe en schoot voorlangs. De eerste fatsoenlijke kans van Harkemase Boys was voor Oebele Schokker, die goed werd bediend door Arton Musliu. De stijlvolle volley van Schokker werd geblokt door linksback Michael Vaags. Aan de andere kant wist Erick Jansema goed zijn doel schoon te houden na pogingen van Tim Pothast en Mart Schutten.

Beide teams dachten voor rust eenmaal op voorsprong te komen. Na een vlotte aanval via Spekking, Van der Eerden en Te Veluwe kwam Maskoul vrij voor Jansema te staan. Al voor de bal in het doel lag, klonk het fluitsignaal van arbiter Jan van Dijk. Maskoul stond buitenspel. Niet veel later lag de bal achter AZSV-doelman Ruud Kempers. Uit een vrije trap van Schokker kopte Van der Eerden onder druk van Klaas Schotanus in eigen doel. Van Dijk keurde ook deze goal af, omdat Kempers gehinderd zou zijn in het doelgebied. De frustraties aan beide kanten over het arbitrale trio liepen op, want regelmatig werd het spel onnodig stilgelegd, werd er geen voordeel gegeven en een keer werd gemist dat de bal bijna een halve meter achter de achterlijn was. Uit die laatste situatie ontstond nog een grote kans voor AZSV-spits Maskoul. Opnieuw greep Jansema goed in.

In de tweede helft ging het spelniveau wat omhoog. Harkemase Boys voetbalde gemakkelijker, maar creëerde nauwelijks kansen. Dat laatste lukte bij de thuisploeg wel. Robin Huisman de Jong schoot Jansema te hulp bij een lob van Van der Eerden door de bal net voor de doellijn weg te koppen. AZSV-doelman Kempers hoefde pas na een ruim een kwartier in de tweede helft voor het eerst in actie te komen. Rolf Dijk passeerde linksback Vaags en probeerde daarna de bal over de kleine Kempers te wippen, maar die kon de bal nog net wegtikken. Een minuut of vijf later was Kempers kansloos. Vaags beging op randje zestien een overtreding op Dijk en Schokker nam plaats achter de bal voor de vrije trap. De nummer 10 van Harkemase Boys joeg de bal hard in de kruising en zette de bezoekers op voorsprong.

Het lukte de Boys niet om de voorsprong lang vast te houden. Jordy van Wijk werkte een voorzet van Tim Pothast nog weg, maar de bal viel recht voor de voeten van Sven Spekking. Zijn schot werd van richting veranderd door Jorco van Hezel, waardoor Erick Jansema op het verkeerde been stond en kansloos was. Met nog een kwartier te gaan was het dus weer gelijk. In de slotfase gingen beide ploegen vol voor de overwinning, waardoor het laatste kwartier erg spannend was. De grootste kans was voor AZSV. Een hard schot van Van der Eerden werd knap gekeerd door Jansema. In de blessuretijd viel de bal nog bijna goed voor Henny Bouius. “Ik probeerde de bal over de keeper heen te lobben, maar ze sprongen er met z’n allen bovenop. Jammer.” Het was een mooie bonus geweest voor Harkemase Boys, maar uiteindelijk was 1-1 een terechte uitslag waar iedereen vrede mee had.

Scoreverloop: 68. Oebele Schokker 0-1, 74. Sven Spekking 1-1

Opstelling AZSV: Ruud Kempers, Freek Mulder, Stijn ter Haar, Max Jansen, Michael Vaags, Sven Spekking, Tim Pothast, Niek te Veluwe, Mart Schutten, Rik van der Eerden, Yessin Maskoul (86/Wietse Kämink)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jordy van Wijk, Robin Huisman de Jong, Klaas Schotanus, Henny Bouius, Raymond Bolt, Jorco van Hezel (80/Jesse Renken), Oebele Schokker, Rolf Dijk, Robert Stelpstra, Arton Musliu (69/Joram Smits)