19 april 2024
Home » Groenlo » Turnsters Rap en Snel starten seizoen 2015/2016 met de clubteamwedstrijd

Turnsters Rap en Snel starten seizoen 2015/2016 met de clubteamwedstrijd

156

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Zondag 8 november heeft Rap en Snel deelgenomen aan de clubteamwedstrijden van district Oost. De eerste wedstrijd van het seizoen is toch altijd weer even spannend, maar tegelijkertijd ook een erg leuke wedstrijd omdat er geturnd wordt in ‘teams’. Elk team mag bestaan uit maximaal 6 turnsters. Per toestel komen vier turnsters in actie en van die vier scores, tellen de beste drie scores mee voor het teamresultaat. Niet alleen de ‘teamwedstrijd’ maakte het een bijzondere wedstrijd vandaag, maar vooral het ‘shinen’ in de nieuwe turnpakjes! Andere verenigingen en trainsters zagen deze outfit voor het eerst tijdens de wedstrijd en de meiden van Rap en Snel mochten de complimenten hiervoor in ontvangst nemen.

Rap en Snel heeft deelgenomen met een team in ‘Supplement E’. Marlien, Lis en Isa komen op de individuele wedstrijden ook in dit niveau uit. Sem en Lily hebben zelfs mee gedaan in een hoger niveau, zodat het team compleet gemaakt kon worden. Op sprong hebben alle meiden tweemaal een ‘handstand overslag’ aan de jury getoond. Prima scores, ruim in de 10.00 punten werden hier behaald. Op de brug hebben alle meiden nieuwe onderdelen in hun oefeningen laten zien. Zo hier en daar nog een ‘tussenstop’ of wat kromme benen die zorgden voor aftrek in de E-score. De onderdelen daarentegen zijn wel allemaal gelukt, dus met de basis van de oefeningen en de D-score zal dat wel goed komen de komende wedstrijden. Op de balk startte Lis met een érg goede oefening! De meiden daarna waren echter behoorlijk zenuwachtig, de trillende benen zorgden ervoor dat niet alles perfect uitgevoerd kon worden waardoor de jury behoorlijk wat aftrekpunten moest geven. Tot slot op de vloer hebben de meiden vier goede oefeningen laten zien! De nieuwe vloeroefeningen van Marlien en Lis sloegen aan bij de jury. Maar liefst drie scores van ruim 11.00 punten werden op de vloer behaald. Het team is op een 7e plek geëindigd in een deelnemersveld van negen teams.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer
Isa Buitenhuis 10.20 10.10 9.40
Marlien Schuurmans 10.60 10.05 11.50
Lis Klein Gebbinck 10.13 10.10 11.00 11.35
Lily van Dijk 10.50 10.60 9.05 11.40
Sem Brockotter 8.95 8.00
Foto: PR