Tweede Havenwedstrijd gewonnen door Henk Bargeman


17 deelnemers wisten in totaal bijna 50 kilo vis te vangen.

Na een goed verlopen 1ste  havenwedstrijd, alleen het weer werkte niet mee,  was het afgelopen zondag tijd voor de 2de wedstrijd. Dit keer helaas “maar” 17 deelnemers, in tegenstelling tot de eerste wedstrijd werd er gevist op de lange steiger (Vak A) en de kom steiger (Vak B).

De afgelopen weken waren de vangsten in de haven, ook in andere plaatsen, dramatisch. Daar waar normaal gesproken voorn de boventoon voeren was het voornamelijk baars en kleine voorn(tjes) die boven water komen. Daarnaast was de weersverwachting voor zondag ook niet super te noemen, regen,  regen en nog eens regen. De verwachtingen waren derhalve ook niet hoog gespannen.

Tijdens en na het uitzetten werd er volop gespeculeerd naar de oorzaken van de slechte vangsten en hadden de deelnemers tijd voor een glaasje “Jans Foezel” en om even bij te kletsen. Om 07:30 was iedereen aanwezig en kon er geloot worden. Na het loten meteen naar de stek, net als bij de eerste wedstrijd was het grote voordeel dat de deelnemers niet al te ver hoefden te lopen aangezien we de auto’s achter de stek konden parkeren. Na het opzetten, in de stromende regen, goed uitloden en a.d.h.v. het bodem verloop stekken kiezen en de dobbers haarfijn uitloden om zo een perfecte beet registratie te creëren.

Normaal gesproken, als de vis massaal aanwezig is, kennen de meeste deelnemers inmiddels de kunst van het havenvissen. Constant kleine beetjes aas, hennep of casters brengen om de vis te lokken en daarna aan de praat te houden, maar hoe zou dat vandaag uitpakken?

Rond half negen was iedereen klaar en kon de wedstrijd beginnen. Eerst een paar ballen voer het water in en vissen maar. Het duurde dan ook niet lang of de eerste visjes kwamen boven water.

Het eerste uur liep zeer stroef, Vak A was iets beter dan vak B, maar de meeste deelnemers hadden al de nodige kleine visjes boven water gehaald.

In het tweede uur waren de vangsten in vak A nog steeds beter dan in vak B, hier werden ook nog de wat  “grotere” vissen gevangen. In vak B bestond de vangst vooral uit kleine voorn en baarsjes.

Het derde uur verliep voor de meeste deelnemers nog stroever dan de eerste twee uur. De vis was moeilijker te vangen en er moest wat geforceerd worden om de vis aan de schubben te komen. De een pakte een andere topset met een lichtere dobber, de ander koos er voor om dieper of ondieper te gaan vissen. Wat ze wel allemaal deden is constant bijgooien van aas. Maar ook in het derde uur waren er deelnemers die wel met enige regelmaat vis wisten te vangen.

Om half twaalf was het pauze. Even de benen strekken en een sanitaire stop!

Om twaalf uur werd de wedstrijd vervolgd en vanaf het begin werd duidelijk dat alle zeilen bijgezet moesten worden om een visje te vangen!

Het laatste uur was het erg wisselvallig. In vak A werden nu grotere aantallen vissen gevangen en in vak B het nog steeds peuteren was. Om twee uur zat het erop. Snel alles droogmaken, opruimen en wegen. Zoals verwacht kwam er niet veel vis boven water.

Om kwart voor drie was het wegen klaar en kon de stand opgemaakt worden, vak A werd gewonnen door Henk Bargeman die maar liefst 385 vissen wist te vangen voor JanWillem Nijkamp die enkele mooie grote baarzen wist te vangen. Vak B werd gewonnen door Henk Geurkink die nog een mooie winde van 40cm wist te vangen voor Rene Molenveld die veel kleine voorn wist te vangen op slechts 30 cm diepte en daarna volgde de prijsuitreiking.

Elk vak drie prijzen en een “lucky loser” in de vorm van een waardebon aangeboden door Hengelsport Hennie Kruidenier. Paul en Monique wederom onwijs bedankt.

Uitslag 2de Havenwedstrijd Elburg 2019:

Vak A:

Naam
1 Henk Bargeman 5370 gr.
2 JanWillem Nijkamp 4850 gr.
3 Rob Beerten 3390 gr.
4 Willy Blom 2630 gr.
5 Frans Oostelholt 2505 gr.
6 Vincent Te Braake 2380 gr.
7 Jur Pasman 2240 gr.
8 Jan Bouwhuis 2125 gr.

 

Vak B:

Naam
1 Henk Geurkink 3620 gr.
2 Rene Molenveld 3580 gr.
3 Paul Keizers 2650 gr.
4 Ivo te Kortschot 2580 gr.
5 Gunter ter Horst 2545 gr.
6 Rob Jansen 2390 gr.
7 Remko Stöteler 2275 gr.
8 Theo Wayerdink 2085 gr.
9 Ruud Pasman 1880 gr.

 

De volgende havenwedstrijd wordt gevist op zondag 17 maart, er zijn nog enkele plekken vrij.

Advertenties


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.