Home » Sport » Twente Cup springcompetitie ook populair onder ponyruiters

Twente Cup springcompetitie ook populair onder ponyruiters

192

VRAGENDER – De verhuizing van het internationaal concours Indoor Twente in Enschede naar het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender heeft het bestuur van de Twente Cup pony’s aan het denken gezet. Moet de finale in Twente blijven of verhuist deze mee naar Jumping de Achterhoek? Het laatste werd besloten en met een verrassend positief resultaat.

Het aantal deelnemers aan de Twente Cup competitie steeg met veertig procent naar zo’n 240 ponyruiters en dit enthousiasme heeft ook zijn uitwerking op de sponsoren. Ruim dertig procent meer sponsoren ondersteunt deze regionale topcompetitie. Vanwege de animo hebben we de voorselecties over twee dagen moeten spreiden.

“Divoza Horseworld sponsort zelfs de prijzen van de finale van de Twente Cup tijdens Jumping de Achterhoek”, vertelt Bert-Jan Dijk, voorzitter van de Twente Cup pony’s. “Voor in totaal 2.500 euro Voor de winnaar ligt er een Divoza cheque van 750 euro klaar, voor de nummer twee een cheque van 350 euro en voor de nummer drie 150 euro. Geweldige bedragen voor ponyruiters.”

Er zijn inmiddels twee selectiewedstrijden in Rijssen en Lonneker verreden en over anderhalve week vindt de halve finale in Ambt-Delden plaats. De Gelderse amazone Pam Nieuwenhuis uit Zevenaar, lid van ponyclub De Nijgraaf, heeft alle vier Z-rubrieken tot nu toe weten te winnen met haar pony Pam’s Don Pedro. Ook Noortje Mentink van de Varsseveldse ponyclub Varus doet het zeer goed met Robbedoes in de klasse M.

“Persoonlijk sta ik heel positief tegenover de verhuizing van de finales naar Jumping de Achterhoek, al vinden sommige mensen natuurlijk dat de Twente Cup finales in Twente hadden moeten blijven. Maar het aantal inschrijvingen bewijst dat de ruiters heel graag aan de competitie meedoen in de hoop zich te kwalificeren voor de finales tijdens Jumping de Achterhoek. Ik hoop dat de Twentenaren straks ook naar Vragender komen om de veertig finalisten op zaterdag 6 december aan te moedigen.”

Voor meer informatie www.jumpingdeachterhoek.nl