24 april 2024
Home » Sport » Uniek Open EK Full-contact karate op Papendal, Arnhem

Uniek Open EK Full-contact karate op Papendal, Arnhem

583

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

PAPENDAL/GROENLO – Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november vindt er een bijzonder Karate evenement plaats in Nederland: het Open Europees kampioenschap Kyokushin Karate. Het is een internationaal toptoernooi voor jeugd en volwassenen. Aan dit toernooi doen de Grollenaren Thinnart Platter en Bart Overkamp mee.  Grollenaren Mike te Brake is aanwezig als scheids en Dominic Monasso is onderdeel van het Nederlandse Bondscoach team.

Het toernooi zal op beide dagen starten om 8:30, maar inloop is de gehele dag mogelijk. Topvechters uit heel Europa, en zelfs een speciaal team uit Japan, zullen vrijdag en zaterdag tijdens indrukwekkende full-contact gevechten strijden om de Europese titel.

Vrijdag vinden er jeugdwedstrijden plaats en zogeheten kata wedstrijden, waarin deelnemers een gevecht met een denkbeeldige tegenstander uitbeelden. Veiligheid is het allerbelangrijkste bij de jeugd. Daarbij is hoofdbescherming en bescherming van de vuisten en schenen verplicht. De impact is bij de jeugd laag. Raken mag, maar zéker geen full contact. Zaterdag bij de volwassenen is dit anders. Hard, maar eerlijk. En dit alles met duidelijke regels en volgens de welbekende discipline en respect waar het Karate om bekend staat.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie, maar is open voor alle karatestijlen en bonden. De indrukwekkende wedstrijden en bijzondere locatie maken dit toernooi tot een leuke dag voor vechtsportliefhebbers van jong en oud. Vanwege het beperkt aantal plaatsen wordt geadviseerd kaarten vooraf te bestellen. Toegangskaarten kosten €15.-  per dag, of €25.- voor beide dagen. Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op:

Inmiddels staan er bijna 400 deelnemers ingeschreven en deze komen uit meer dan 20 verschillende landen. Gezien het deelnemersveld gaat het een zeer hoogstaand internationaal toernooi worden. Woensdag en donderdag komen alle landen aan en zijn er al verschillende activiteiten: van weging en medische keuring tot scheidsrechters- en opfriscursussen. Vanuit Nederland doen er in de verschillende disciplines bijna 60 deelnemers mee.