19 april 2024
Home » Groenlo » Unive o.10 toernooi en clinic

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Op zondag 30 november komen de jongste talenten van PSV, Vitesse, De Graafschap en PEC Zwolle naar Groenlo om samen met s.v. Grol en FC Trias een toernooi te spelen.

Het Univé o.10 toernooi wordt voor de eerste keer gehouden en is voortgevloeid uit de goede contacten van s.v. Grol met PSV uit Eindhoven. Gezamenlijk werd besloten om een toernooi te organiseren op basis van het twin-games principe voor de spelers geboren in 2005. Daarbij wordt op een kwart veld gespeeld, waarbij elk team speelt met 5 spelers en een keeper. De normale E- en F-pupillen regels gelden, met uitzondering van de ingooi, die vervangen is door een intrap of een indribbel en dat de keeper een terugspeelbal niet met de handen mag oppakken. De twin-games wordt door diverse Betaald Voetbalclubs toegepast bij de jongste voetballers, en het uitgangspunt daarbij is, dat de spelers zoveel mogelijk duels en balcontacten hebben.

De acht deelnemende teams aan het Univé o.10 toernooi zijn: PSV team A, PSV team B, Vitesse team A, Vitesse team B, PEC Zwolle, De Graafschap, FC Trias en s.v. Grol. Er wordt in twee poules van 4 teams gespeeld, waarna de finalewedstrijden plaats vinden.

Het toernooi wordt georganiseerd onder de vlag van de Kaderschool s.v. Grol, welke gesponsord wordt door Univé. De Kaderschool heeft als doel om het jeugdige kader van de s.v. Grol op te leiden en te vormen. Tijdens het toernooi zullen de wedstrijden daarom geleid worden door vier jeugdige scheidsrechters van de s.v. Grol. Tijdens het toernooi zullen zij intensief begeleid worden door twee ervaren KNVB-scheidsrechters, zodat ze een prachtige leerervaring opdoen. Gekoppeld aan het toernooi zal er op zaterdagavond 29 november een clinic plaatsvinden voor de ca 30 jeugdige kaderleden van de sv Grol in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. De clinic wordt verzorgd door PSV-trainers Patrick Paauwe en Joonas Kolkka. Zij zullen uitleg geven over de visie van PSV op het jeugdvoetbal met pupillen. Het eerste gedeelte wordt binnen afgewerkt, en daarna gaat men het veld op om met Grol E1 een voorbeeldtraining te doen.

Iedereen is van harte uitgenodigd om het toernooi te bekijken op zondag 30 november. Aanvang is 11.30 uur. Locatie: Sportpark Den Elshof in Groenlo. Entree is gratis. De clinic begint op zaterdag 29 november om 18.00, waarbij de training met Grol E1 om ca 18.30 uur begint.