24 april 2024
Home » Aalten » Verlegen BOVO verliest van VoCaSa 3

Verlegen BOVO verliest van VoCaSa 3

136

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

AALTEN – Voor de tweede keer in 10 dagen speelde Heren 1 van Bovo tegen een van de koplopers in de Derde Divisie B, Vocasa 3. Bovo wilde revanche voor de verloren wedstrijd tegen SSS 3, maar speelde te verlegen om het VoCasa echt lastig te maken.

Zonder Jan Douwe Swijtink, die de rest van het seizoen zal moeten revalideren van een “jumpersknee”, en Coen Derksen, plotseling op vakantie, begon Bovo behoorlijk gehandicapt aan het duel. De eerste set werd slecht begonnen ondanks alle goede bedoelingen. De serve en blok afspraken werden niet nagekomen, waardoor Vocasa met name frequent de linksvoor blokkering onhoudbaar passeerde. Passend had Bovo het wel op orde, maar maakte zelf te veel eigen fouten en was de spelverdeling zoekende naar de juiste afstemming.

In de derde set kwam de passing meer onder druk te staan, ondanks dat de serve van Vocasa niet van een echt hoogwaardige kwaliteit was. Het gaf de indruk dat Bovo het allemaal te netjes wilde doen en voorbij te gaan aan het resultaat.

Lichtpunt in het duel was de entree van Nathan Swijtink, die de positie van de flets spelende Wouter Jansen innam. Hij wist met name in de derde set veel te scoren, waardoor setwinst binnen handbereik leek. Wederom een aantal onnodige fouten werden Bovo noodlottig.

De vierde set was een herhaling van de derde. Echter er werd wel beter geserveerd, maar was de passing onnauwkeurig.

Bovo heeft nu twee weken geen competitie verplichtingen. Volgende week spelen een aantal spelers van Heren 1 mee in het Jongens A team de halve finale van het Nederlands Jeugd Open Clubkampioenschap van Nederland.

BOVO 1 – Vocasa 3 0-4 ( 17-25, 14-25, 22-25, 18-25)

Startend voor Bovo: Rots, N. van der Bend, Te Winkel, Jansen, Kleine Schaars en Korten
Kwamen in: B. van der Bend, Zeilstra en N. Swijtink