Home » Sport » Verrassende zege Grol op koploper DCS

Verrassende zege Grol op koploper DCS

569

GROENLO – weer een doelpuntrijke tweede helft voor Grol. En ditmaal tegen koploper in 3C DCS uit Zevenaar. Grol boog daarmee een 2 – 1 achterstand om in een 2 – 6 winst. Chapeau voor deze prachtige overwinning

Grol opende de score in de eerste helft. Al na drie minuten schoot Eduardo de Sousa Cavalcante de bal in de linkerkruising: 0 – 1. Deze voorsprong was echter van korte duur. Twee minuten later kon spits Onur Illbay de bal eenvoudig binnentikken op aangeven van Mohammed Al-Jaboury. Voor de rest van de eerste helft was DCS heer en meester en had ruim voor moeten komen, maar gelukkig voor Grol verzuimde men dit. DCS speelde de bal met speels gemak rond en Grol werd regelmatig zoek gespeeld. Spits Onur Ilbay wist daarbij nog een keer te scoren: een voorzet kon hij in de rebound strak en laag via een Grolverdediger binnenschieten: 2 – 1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft gaf een compleet ander beeld. Grol blijkt andermaal over buigzaamheid, een goede instelling en een goede conditie te beschikken. De vlam sloeg in de pan toen Mart Zieverink met de eerste de beste kans voor Grol in de tweede helft de 2 – 2 in de touwen joeg. DCS keeper Raoul Beeking schoot daarna gefrusteerd de bal keihard met opzet tegen een Grolspeler aan en kon met rood het veld verlaten. Eduardo de Sousa Cavalcante werd vervolgens in het opstootje betrokken en hij duwde daarbij een tegenstander aan de kant en ook hij kon met rood vertrekken.

De gelijkmaker gaf Grol moed en hoop en men straalde ook uit dat er meer in zat. DCS was volledig van de kaart. Men had nog een kans via Mohammed Al-Jaboury, maar in de rebound raakte DCS speler Jan Simon Sluis onnodig Grol speler Teun Pasman. Hij kon met zijn 2e gele kaart en derhalve rood ook het veld verlaten. De man meer situatie buitte Grol goed uit. Michel Kamphuis stuurde Mathijs Warnar prachtig weg op links en Mathijs schoof de bal vervolgens langs invalkeeper Daan Witjes: 2 – 3. Daarna had Grol ook het geluk aan zijn zijde. In vermeend buitenspelpositie mocht Michel Kamphuis van arbiter Leushuis doorgaan en scoorde de 2 – 4. Ook bij de 2 – 5 was Michel Kamphuis betrokken: zijn voorzet bereikte Jordy Oonk die eenvoudig kon binnentikken. De feestvreugde werd vlak voor tijd nog groter toen Mathijs Warnar ten val werd gebracht in de 16-meter. Jordy Oonk schoot de penalty bekeken binnen: 2 – 6. Dit was tevens de eindstand.

Na de overwinningen op Groessen voor de Achterhoekcup en SVBV voor de beker een derde en prachtige overwinning op rij. DCS mist daardoor de eerste periodetitel die naar MASV gaat. Grol klimt daarmee naar een mooie derde plek in 3C. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen VDZ op het programma.