25 april 2024
Home » Vestingruiters maar liefst 2 kampioensviertallen klasse Z

Vestingruiters maar liefst 2 kampioensviertallen klasse Z

247

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – De eerste 2 weekenden van augustus stonden voor de paardensport in het teken van de regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland, deze werden gehouden te Steenderen. De Vestingruiters en de Grolse ponyclub, uit Groenlo, kwamen hier aan start.
Z viertal regiokampioen met 72.4% bestaande uit: v.l.n.r. Coraly Schaper, Dennis Schurink, Jona Klein Gunnewiek, Mandy Hendriks en Sanne Koeslag. Foto: PR

Het weekend van 4 augustus mochten de ponyruiters en amazones aantreden. De Grolse ponyclub kwam aan start met een grote delegatie die dmv. voorselecties geselecteerd waren.

Individueel verschenen aan start: Livv Arink met haar pony C’est Piccolo in het B springen cat. D en Petra Huirne met haar pony Diamante in de klasse M springen.

Ook mochten in team verband aan start komen: Een viertal klasse L cat abc, bestaande uit: Wietske Klein Gunnewiek, Maud Klein Gebbink, Mayke Schurink en Merle Roes. Deze dames werden reservekampioen en zijn daarmee afgevaardigd naar de Hippiade die gehouden wordt op 25 augustus 2018 te Ermelo.
Het zestal klasse L cat D bestaande uit Sanne Breedijk, Maarten Wopereis, Petra Huirne, Jolijn Klein Gunnewiek, Livv Arink, Sara Pillen en Karin Huirne werd reservekampioen en ook deze groep een ticket voor de Hippiade te Ermelo.

10 en 11 augustus was het de beurt aan de Paarden. Individueel kwamen aan start Pascalle Zeman in het B springen, Kevin Mengerink in het L springen, Coraly Schaper in de Z2 dressuur, Ilva Boersma in de L2 dressuur en Lisa Hummelink in de M1 dressuur. Allen hebben gereden voor wat ze waard zijn en hebben mooie plaatsingen behaald.

Er kwamen maar liefst 2 Z-viertallen aan start die de Vestingruiters vertegenwoordigden.

Met 68% werd het Z viertal kür op muziek bestaande uit: Mandy Hendriks (commandante) Jet te Kamp met Naughty, Sanne Breedijk met Wonderlady, Dennis Schurink met MVH’s Eddy en Jona Klein Gunnewiek met Joep, tot kampioen uitgeroepen en daarmee geplaatst voor de Hippiade te Ermelo op 1 september.

Als kers op de taart werd het Z viertal bestaande uit: Mandy Hendriks (commandante) Sanne Koeslag met Whats up, Coraly Schaper met Desman, Dennis Schurink met Wonderlady en Jona Klein Gunnewiek met Equador ook uitgeroepen tot kampioen doordat zij een percentage van maar liefst 72,4% bij elkaar wisten te rijden. Ook zij starten 1 september op de Hippiade te Ermelo.